21.7.13

ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΣΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. Όλη η δράση του Μάριον Κόλα

Τo όνομα του κακοποιού Μάριον Κόλα ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής με την ΕΛ.ΑΣ. στα βουνά του Σουλίου ακούστηκε για πρώτη φορά στην αστυνομία τη δεκαετία του '90.
Οι αστυνομικοί που γνώριζαν τον επικεφαλής των δραπετών έλεγαν σε συζητήσεις τους, για τον Κόλα: «Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ανθρώπινη ζωή. Είναι τρελαμένος από την κοκαϊνη και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να οπλίσει και να πυροβολήσει στο ψαχνό».
Στις 24 Νοεμβρίου 2009 δραπέτευσε μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα της Θήβας, κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Γρεβενών στον ανακριτή Θηβών.
Λίγο αργότερα, παρέα με το συνεργό του ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 26 χρόνων και 10 μηνών και ο οποίος το Νομέμβριο του 2009 λίγο πριν δραπετεύσει ο Κόλα είχα πάρει άδεια από τις φυλακές και δεν ξαναγύρισε ποτέ, άρχισαν πάλι τις ληστείες. Οι περισσότερες από αυτές ήταν αιματηρές, με τους δύο δραπέτες να μην διστάζουν να ανοίξουν πυρ κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.
Ο Μάριον Κόλα μαζί με τους συνεργούς του έκτοτε φέρονται να βρίσκονται πίσω από 14 ληστείες, περίπου. Κατά τη διάρκειά τους δεν δίσταζαν να ανοίγουν πυρ εναντίον των υπαλλήλων των τραπεζών ή των εταιρειών που επιχειρούσαν να ληστέψουν.
Τον Ιανουάριο του 2010 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με δυνάμεις της αστυνομίας ύστερα από τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Κόρινθο έριξαν τόσες φορές εναντίον του περιπολικού με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυλιχτεί στις φλόγες.
Οταν λίγο αργότερα συνελήφθη για τις ληστείες τραπεζών και την αιματηρή συμπλοκή στο Βύρωνα, σύμφωνα με το Newsit, φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς που του περνούσαν τις χειροπέδες:«Είναι η πρώτα και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε»
Ο Μάριον Κόλα μαζί με 10 ακόμη βαρυποινίτες συγκρατούμενους του κατάφεραν να αποδράσουν στις 22 του περασμένου Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων τραυματίζοντας, μάλιστα, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Από την απόδρασή του και μετά σκότωσε την 25χρονη Κατερίνα στα Ισθμια, όταν μια σφαίρα εξοστρακίστηκε στην άσφαλτο και την χτύπησε την ώρα που οδηγούσε. Εκείνη την ώρα οι δραπέτες προσπαθούσαν να διαφύγουν της αστυνομίας που τους καταδίωκε ύστερα από μια ληστεία στα Ισθμια.
Λίγο αργότερα από το όπλο του Μάριον Κόλα έπεσε νεκρρός ένας 36χρονος αστυνομικός στο Δίστομο, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδίστακτους κακοποιούς.
Από τότε η ΕΛ.ΑΣ. έστησε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραπετών. Πριν λίγες ημέρες έπεσαν νεκροί στην Ορεινή Ναυπακτία δύο από αυτούς κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ο Μάριον Κόλα διέφυγε και αφού περιπλανήθηκε για δύο περίπου εβδομάδες στα βουνά της δυτικής Ελλάδας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου. 
Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με τους αστυνομικούς και λίγο αργότερα έπεσε νεκρός.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr