22.7.13

Τι έδειξε η βαλλιστική έρευνα από το όπλο του Κόλα



22/7/13
«Διαμπερές τραύμα στην καρδιά». Από αυτό προήλθε ο ακαριαίος θάνατος του Μάριαν Κόλα σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την νεκροτομή. Τα βασικά συμπεράσματα είναι ίδια με αυτά που έβγαλε ο έμπειρος ιατροδικαστής μετά την χθεσινή αυτοψία στο χώρο της συμπλοκής.

Από χθες λοιπόν είχε τονίσει ότι η σορός φέρει μία σφαίρα η οποία είχε πλήξει ζωτικά όργανα.
Μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής, μιλώντας στο Epiruspost.gr σημείωσε ότι η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται πλήρως. Ο Μάριαν Κόλα δέχθηκε μία σφαίρα στην πλάτη, η οποία κινήθηκε με ανοδική πορεία και προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην καρδιά.

Σφίγγει ο κλοιός για τον Κούπα

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δεύτερου δραπέτη, η οποία εστιάζεται στην περιοχή της Ντουσκάρας.
Τα μπλόκα και οι περιπολίες έχουν αναπτυχθεί όπως και τις προηγούμενες ημέρες ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι και σε σπίτια.



Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών 

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις μέχρι τώρα βαλλιστικές - συγκριτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι :



Έξι (6) κάλυκες, που περισυνελέγησαν από το σημείο, όπου έλαβε χώρα ένοπλη συμπλοκή, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (21-07-2013) στη Βροσίνα Ιωαννίνων, προέρχονται από το πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, που έφερε ο θανάσιμα τραυματισθείς (επ.) KOLA (ον.) MARIAN και το οποίο βρέθηκε - κατασχέθηκε στον ίδιο χώρο.

Επιπλέον, από το ίδιο όπλο προέρχονται:

• Οκτώ (8) κάλυκες, που βρέθηκαν σε κλεμμένο όχημα, μάρκας LADA , από το οποίο δράστες έβαλλαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-06-2013, κατά αστυνομικού μπλόκου της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη»,

• Τρεις (3) κάλυκες, που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου δράστες διερχόμενοι με κλεμμένο, από την περιοχή της Παραβόλας όχημα, μάρκας NISSAN , πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-07-2013 και

• Έξι (6) κάλυκες, που βρέθηκαν εντός του ως άνω κλεμμένου οχήματος μάρκας NISSAN , το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην πόλη της Φιλιππιάδας Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας (05-07-2013).
real.gr