5.7.13

Καλλικράτης και στην Αστυνομία...

Efenpress: Σχεδιασμοί από άσχετους, στο γόνατο...!


Την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της αστυνομίας με ενίσχυση των υπηρεσιών ασφάλειας και πιο ευέλικτη δομή προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μετά την ψήφισή του νομοσχεδίου αναμένεται να αλλάξει ο χάρτης των αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, ενώ θα ιδρυθεί «υπερυπηρεσία» κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. 



Ο σχεδιασμός προβλέπει κατάργηση 6.700 κενών θέσεων και θέσπιση 200 θέσεων επιστημονικού προσωπικού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ως συνέπεια, σε δεύτερο χρόνο, τη δημιουργία νέου χάρτη για τις αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα με συγχωνεύσεις, καταργήσεις αλλά και ίδρυση νέων τμημάτων ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες σε κάθε περιοχή.

Βασικό στοιχείο των αλλαγών στην οργάνωση της αστυνομίας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ασφάλειας, όπου συγκροτείται πιο ευέλικτη δομή, με λιγότερα επίπεδα ιεραρχίας. Παράλληλα, δημιουργείται για πρώτη φορά ένας νέος κλάδος ο Αλλοδαπών & Μετανάστευσης που θα συντονίζει, θα εποπτεύει και θα ελέγχει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον χειρισμό των συγκεκριμένων θεμάτων.
real