29.7.13

Προσοχή έρχεται καύσωνας !!!


kays

29/7/2013
«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να φτάνει έως τους 39 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη, προκαλώντας τον πρώτο μίνι καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.
Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από σήμερα Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.
Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Για σήμερα Κυριακή ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ειδικότερα, ηλιοφάνεια επικρατεί στον Αττικό ουρανό με την θερμοκρασία να φτάνει στους 35 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 ως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Η γενική πρόγνωση για την εβδομάδα
Σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 και κατά τόπους κυρίως στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και πιθανόν στα δυτικά και νότια 40 βαθμούς Κελσίου.
Την Τέταρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το επόμενο διήμερο, (1/08 - 2/08). Με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

http://www.spirospero.gr