9.7.13

Μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, πολιούχου της πόλης των Πατρών, στη Ρωσία


ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
         ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
                   Δελτίο τύπου

 Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται ένα θρησκευτικό γεγονός που τείνει να περάσει απαρατήρητο όπως και όλα τα μεγάλα εθνικά και θρησκευτικά επιτεύγματα που έχουν γίνει σε αυτή την χώρα.

Ωστόσο η κυβέρνηση το υποτιμά, το ευτελίζει και κατ’αυτόν τον τρόπο απαρνιέται τα αδιαμφισβήτητα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν για την πατρίδα μας.
 Τρείς ορθόδοξες χώρες όπως Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία θα σταθούν σε στάση προσοχής και ευλάβειας μπροστά στο Σταυρό του μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.




    Ο βαθιά θρησκευόμενος  ρωσικός λαός που λατρεύει τον Άγιο Ανδρέα (ο οποίος είναι και ο προστάτης του ρωσικού στρατού) πρόκειται να υποδεχθεί το Σταυρό σε υψηλότατο επίπεδο.
    Έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν στο κυβερνείο, όπου η υποδοχή του Σταυρού θα γίνει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, σύσσωμο το Υπουργικό συμβούλιο και την ηγεσία των ενόπλων Δυνάμεων. 
   Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν δύο Μητροπολίτες, Ιερείς της Μητροπόλεως και ο γενικός γραμματέας «ενημέρωσης»…  
    Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να παραστεί σε επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας ή Πρωθυπουργού, στην αναχώρηση του ιερού Σταυρού από το αεροδρόμιο του Αράξου, αποδίδοντάς του τιμές αρχηγού κράτους.
    Στην ελληνική αποστολή να μετέχουν το λιγότερο τρείς Υπουργοί της κυβέρνησης και αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Η Ελληνική και η Ρωσική Εκκλησία όπως και η Ρωσική Κυβέρνηση έκαναν το καθήκον τους αποδίδοντας τις υπέρτατες τιμές.

Το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα της Χρυσής Αυγής παραμένοντας πιστό στις Εθνικές και θρησκευτικές αρχές και αξίες, τιμά και συγχαίρει τις ενέργειες των δύο Εκκλησιών για να επιτευχθεί αυτό το μεγάλο εθνικό-θρησκευτικό γεγονός.

                                                     Τ.Ο. Πάτρας Χρυσής Αυγής