13.7.13

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ... Οι ΗΠΑ πίσω από τον διορισμό του Χ.Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Επιθυμία των ΗΠΑ που εκφράστηκε μέσω του ΔΝΤ ήταν η τοποθέτηση από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρη πηγή της κυβέρνησης στο defencenet.gr.
Διαρρέεται ότι η επιλογή-φάρσα ενός από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δήθεν ήθελε να βολέψει κάποιους από την εσωκομματική αντιπολίτευση εκτός Ελλάδος για να μην τον ... ενοχλούν, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο Χ,Παπουτσής όπως όταν τοποθετήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε τις ευλογίες των ΗΠΑ (ΟΛΟΙ οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά πρέπει να εγκριθούν από τις ΗΠΑ...), έτσι και τώρα, όντας στον στενό κύκλο της αμερικανικής πρεσβείας, υπήρξε πίεση από την Ουάσιγκτον για να τοποθετηθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, "αδελφό" σχηματισμό του ΔΝΤ.
Με την τοποθέτησή του οι ΗΠΑ ελέγχουν άμεσα μία ψήφο χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Όταν υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στο υπουργείο δίπλα του αναφέρουν ότι "Η επικοινωνία με την πρεσβεία και τις λοιπές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ήταν σε πιο στενό επίπεδο απ'ότι μιας χώρα-μπανανία της Λατινινής Αμερικής".
Το νέο οργανόγραμμα της ΕΥΠ που φτιάχθηκε επί ημερών του, είχε την "σφραγίδα" των Αμερικανών συμβούλων του Χ.Παπουτσή.
Η κόρη του, Ζωή-Μελίνα, που εργάζεται ήδη από τον Σεπτέμβριο  στην Παγκόσμια Τράπεζα, σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, του οποίου οι ελάχιστες και πανάκριβες χορηγίες σε φοιτητές ελέγχονται από το μορφωτικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήμα και δίνονται με βάσει πολιτικά κριτήρια, πλην των μορφωτικών.
Οι ΗΠΑ που είναι ήδη χολωμένες με την τοποθέτηση του Ε.Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών (θεωρούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στενά προσδεδεμένο στο άρμα του Βερολίνου) ήθελαν τουλάχιστον να περάσει αυτή η τοποθέτηση και τα κατάφεραν.
Κατ'αυτό τον τρόπο ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Ελληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ.
Να θυμήσουμε ότι από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999)...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr