19.7.13

Στην Αθήνα ο Σόιμπλε



Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είχε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης, είπε ο Γ.Στουρνάρας.

Σόιμπλε: «Μη συνεχίζετε την κουβέντα για κούρεμα»

«Όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν»


Έφαγε καλά... ο Σόιμπλε


Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πάτησε επί ελληνικού εδάφους. Σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της άφιξης του Β. Σόιμπλε στην πρωτεύουσα.



19:59 Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γ.Στουρνάρα ότι δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το φθινόπωρο ή το χρηματοδοτικό κενό. 

19:29 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

18:30 Ο Γιάννης Στουρνάρας χαιρέτησε την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι δύο άνδρες είχαν σημαντικές συζητήσεις, όπου και εθίγησαν όλα τα θέματα, όπως το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό τομέα. Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών εξέτασε τον Γερμανό ομόλογο του τρόπους για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε τη σημασία της συμφωνίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της γερμανικής τράπεζας KfW.

«Για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης» είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα, σε αποτυχία».


17:22 Στις 17:40- 18:10 θα γίνει η υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στον Β.Σόιμπλε και τον Γ. Στουρνάρα για τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. 

16.00 
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Σόιμπλε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον Γ. Στουρνάρα.

15.45 Το πρόγραμμα της παρουσίας Σόιμπλε στο ΥΠΟΙΚ

14.17
 Παρόντες στη συνάντηση Σαμαρά-Σόιμπλε στο Μαξίμου ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητοστάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

14.16 Μετά την ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έγινε δεκτός από τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.



14.00 Για ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συλλογή απορριμμάτων, την υψηλή τεχνολογία, αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας.
13.00
 Ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, οι ανισορροπίες έχουν μειωθεί, αλλά χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά.

12.00 Στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:"Creating the right environment for Growth" βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. 

11.40 Τα μέλη που συνοδεύουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πέρασαν την είσοδο του «Χίλτον», ενώ ο ίδιος πέρασε από την πλευρά του πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

«Αστακός» η πρωτεύουσα 

Τι φέρνει στην Αθήνα ο Σόιμπλε

real.gr