8.7.13

Η Ελλάδα πουλάει τεχνικές πολέμου στο Ιράκ



Επίδειξη των δυνατοτήτων αλλά και των τεχνικών που έχουν οι άνδρες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χθες στον Γενικό Γραμματέα του Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας, στρατηγό Mohan Hafith Fehad Al-Frage , ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.





To «σκηνικό πολέμου» στήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων. Οι «αόρατοι» μαχητές κατάφερναν να διεισδύουν και να εξουδετερώνουν τον εχθρό με αθόρυβες τεχνικές και χωρίς βαρύ οπλισμό αλλά με τη χρήση κατάλληλων όπλων. Τον Ιρακινό αξιωματούχο τον συνόδευε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.

Και δεν έμεινε ενθουσιασμένος μόνο ο στρατηγός Mohan Hafith Fehad Al-Frage αλλά και η Φ. Γεννηματά που δήλωσε εντυπωσιασμένη από την επίδειξη και συνεχάρη τον αρχηγό ΓΕΣ και τους άντρες των Ειδικών Δυνάμεων, για την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και την αποφασιστικότητα τους. Απευθυνόμενη στον Γενικό Γραμματέα του Ιρακινού Υπουργείου Άμυνας, η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει το Ιράκ, να ξεπεράσει τα δεινά του πολέμου.

«Είχατε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε την εμπειρία ,την ικανότητα και την τεχνογνωσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων . Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η Ελλάδα αν αναλάβει την εκπαίδευση Ιρακινών αξιωματικών θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Γ. Κοκ.

http://newpost.gr/post/250482/h-ellada-poylaei-texnikes-polemoy-sto-irak#ixzz2YGZwHhS6