15.7.13

"Ο Γιώργος Πρίντεζης σε φιλανθρωπικό αγώνα στην Σύρο"



Το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Πρίντεζης βρέθηκε στο Γεροκομείο Αγίου Παντελεήμονα και στο γραφείο του Συλλόγου Νεφροπαθών Σύρου, για να παραδώσει τα χρήματα του φιλανθρωπικού αγώνα, που πραγματοποιήθηκε πριν από 10 ημέρες περίπου στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας”.


Ο αθλητής του Ολυμπιακού ήταν ο πρωτεργάτης του φιλανθρωπικού αγώνα, καθώς όχι μόνο είχε την ιδέα, αλλά και έπεισε συμπαίκτες του, να έρθουν στη Σύρο να τον βοηθήσουν σ' αυτήν του την προσπάθεια.
Ο Πρίντεζης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τόνισε πως αυτήν την προσπάθεια θα την συνεχίσει και στο μέλλον, ώστε να βοηθηθούν ακόμη περισσότερα ιδρύματα ή σύλλογοι.
Από την πλευρά τους τα διοικητικά συμβούλια τόσο του ιδρύματος του Γηροκομείου Αγίου Παντελεήμονα, όσο και του Συλλόγου Νεφροπαθών Σύρου δεν ήξεραν τι να κάνουν για να ευχαριστήσουν τον αθλητή του Ολυμπιακού για την πολύτιμη προσφορά του.
Όπως είπαν τόσο ο Νικήτας Γρυπάρης, όσο και ο Γιάννη Δεναξάς, “ένα ευχαριστώ είναι λίγο”, σ' αυτήν την προσφορά που τους έκανε ο Συριανός παίκτης του μπάσκετ.
“Άξιζε τον κόπο”
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τα συναισθήματα που ένιωσε κατά τη διάρκεια της παράδοσης των χρημάτων στο Γεροκομείο Αγίου Παντελεήμονα και στον Σύλλογο Νεφροπαθών Σύρου.
Είμαι πολύ χαρούμενος και δεν νιώθω αυτό το συναίσθημα μόνο εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου και αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι ικανοποιημένοι με την κίνησή τους να έρθουν στη Σύρο και να συμβάλουν στην προσπάθεια που έγινε. Άξιζε τον κόπο, γιατί βρισκόμαστε σε μία δύσκολη εποχή και καλό θα ήταν όλοι από όποιο πόστο μπορούν να βοηθούν ιδρύματα ή σύλλογοι που έχουν πραγματική ανάγκη”.
Για αν αυτή η κίνηση επαναληφθεί και στο μέλλον, ο άσσος του Ολυμπιακού είπε: “Εγώ από την πλευρά μου θα το προσπαθήσω. Μακάρι να γίνεται κάθε χρόνο. Εύχομαι οι συνθήκες να είναι ακόμη καλύτερες στο μέλλον, ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε περισσότερο κόσμο, έτσι ώστε τα έσοδα να είναι μεγαλύτερα, για να βοηθηθούν ακόμη περισσότερα ιδρύματα”.
“Μην μας ξεχνάτε”
Μετά το καλωσόρισμα που έκανε ο Νικήτας Γρυπάρης (πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αγίου Παντελεήμονα) στον αθλητή του Ολυμπιακού, ανέλυσε στον Γιώργο Πρίντεζη το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα. “Το Γεροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα λειτουργεί από το 1851 και παρέχει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του, σε πάσχοντες, σε γέροντες, σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, οι οποίοι έχουν ανάγκη περίθαλψης και βέβαια στέγης. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο Γεροκομείο μας 58 άτομα, γέροντες και γερόντισσες. Απασχολεί 18 άτομα προσωπικό και έχει αναγνωριστεί ως φιλανθρωπικό ειδικό σωματείο, η “Φιλόπτωχος Εταιρίας Ερμουπόλεως”, που σίγουρα την έχετε ακούσει και προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες φροντίδας στους ηλικιωμένους. Δυστυχώς της καταστάσεως και της κρίσεως, βρισκόμαστε κι εμείς σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και με δυσκολία αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις ανάγκες τις οποίες έχουμε. Γι' αυτό κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη, όσο μικρή ή όσο μεγάλη μπορεί να είναι. Αυτό που έχουμε ανάγκη όχι μόνο εμείς, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, είναι η ζεστασιά, η αγάπη, η φροντίδα, η αλληλεγγύη και η προσφορά των συνανθρώπων προς αυτό το ίδρυμα, το οποίο έχει περάσει δύσκολες εποχές κατά καιρούς. Για παράδειγμα αυτό το ίδρυμα έχει περάσει την περίοδο της κατοχής, παρόλα αυτά επέζησε. Τώρα περνάμε μία οικονομική κρίση, πιστεύω λοιπόν όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς, που μπορούν να διοργανώσουν μία φιλανθρωπική εκδήλωση και να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτήν, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Γι' αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, για ότι κάνατε για εμάς και μην μας ξεχνάτε. Το έργο μας είναι σημαντικό και χρειαζόμαστε την αγάπη όλων”.
Από την πλευρά του ο αθλητής είπε, πως μακάρι να μπορέσει και του χρόνου να κάνει κάτι ανάλογο. Βέβαια ο Πρίντεζης τόνισε πως σ' αυτή την προσπάθεια δεν ήταν μόνος, αλλά τον βοήθησαν και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, που έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι για να έρθουν στη Σύρο να αγωνισθούν. “Ο κόσμος αγάπησε αυτή την προσπάθεια, αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια και μακάρι να είχαμε ένα μεγαλύτερο χώρο, ώστε να μπορούσαν να έρθουν κι άλλοι στο γήπεδο. Την ίδια προσπάθεια θα την κάνουμε και του χρόνου, γιατί είδαμε ότι είχε πάρα πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο και ήταν πάρα πολύ θετικό αυτό” αυτά είπε ακόμη ο Γιώργος Πρίντεζης για τη φιλανθρωπική εκδήλωση.
“Υπάρχουν ελλείψεις και εμείς προσπαθούμε να τις καλύψουμε”
Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης βρέθηκε στο γραφείο του Συλλόγου Νεφροπαθών το οποίο βρίσκεται στο άλσος δίπλα στο Νοσοκομείο Σύρου, ώστε να παραδώσει τα χρήματα του φιλανθρωπικού αγώνα. Εκεί τον περίμενε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεφροπαθών, με τον πρόεδρο Γιάννη Δεναξά να τον καλωσορίζει στην είσοδο του γραφείου. “Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την κίνηση που έκανες, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι απέναντί σου, καθώς είναι μία κίνηση, η οποία θα μας βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή μας βρίσκεται σε μία κατάσταση που ούτως η άλλως ψάχναμε για κάποιες βοήθειες, γιατί είναι κάποια πράγματα που ναι μεν το νοσοκομείο προσπαθεί, αλλά οι ελλείψεις δεν παύουν να υπάρχουν. Εμείς σαν σωματείο προσπαθούμε να βοηθήσουμε την όλη κατάσταση, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Το ευχαριστώ είναι λίγο, όμως με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το πρόσωπό σας”.

.