6.7.13

ΕΝΑΡΞΗ ΕΜΦΥΛΙΟΥ; Φονική επίθεση σαλαφιστών στο Σινά - Τουλάχιστον 5 νεκροί Αιγύπτιοι στρατιωτικοί

Νέο κρούσμα σαλαφιστικής βίας εναντίον του αιγυπτιακού στρατού είχαμε τα ξημερώματα, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε στρατιώτες που φρουρούσαν κυβερνητικό κτήριο στην πόλη El Arish του Σινά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε στρατιωτικοί.
 Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι τώρα ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ δυνάμεων υποστηριζόμενων από την Αλ Κάιντα και εξτρεμιστές σαλαφιστές, και του αιγυπτιακού στρατού, φυσικά μέχρι την επόμενη.


Πέντε Αιγύπτιοι στρατιωτικοί σκοτωθήκανε κατά την διάρκεια της επίθεσης στο El Arish μάλλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες οι ισλαμιστές ένοπλοι συνέχισαν να επιτίθενται σε στρατιωτικούς στόχους καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας στην βορινή αυτή πόλη του Σινά.
Χρησιμοποιήσαν ρουκέτες εναντίον σταθμών ελέγχου γύρω από το αεροδρόμιο του El Arish κοντά στην Λωρίδα της Γάζας και στα ισραηλινά σύνορα.
Άλλη επίθεση έλαβε χώρα σε έναν αστυνομικό σταθμό στην Ράφα νοτίως της Γάζας κοντά στο τοπικό αρχηγείο της αιγυπτιακής στρατιωτικής κατασκοπείας. Ο αιγυπτιακός στρατός έχει επιβάλει σιγή ως προς τις επιθέσεις. Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι οι απώλειες ήταν πολύ περισσότερες αλλά αποκρύβονται.
Το αιγυπτιακό ζήτημα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, πολύ δύσκολα οι οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα αποδεχτούν την πτώση τους από την εξουσία,πάνω που έβλεπαν το όνειρό τους για ένα τεράστιο Χαλιφάτο να πραγματοποιείται. Οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν από όχι. Ταυτόχρονα απειλείται ολόκληρος ο γεωπολιτικός σχεδιασμός των ΗΠΑ που ποντάριζαν στην ενωμένη δύναμη των σουνιτών για να σπάσουν το σιιτκό τόξο που εκτείνεται από Λίβανο μέχρι Ιράν, αλλά και Πακιστάν, και αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους για πλήρη επικράτηση στη Μέση Ανατολή αλλά και ασπίδα προστασίας του ρωσικού Καυκάσου.
Μένει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχουν τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή και ειδικότερα στον πόλεμο που μαίνεται αυτή τη στιγμή στη Συρία με πάνω από 100000 νεκρούς. Ο Μόρσι αποτελούσε έναν ισχυρό σύμμαχο των ισλαμιστών ανταρτών, και μετά την καθαίρεσή του, αλλά και την εμπλοκή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στη συνείδηση του κόσμου, στο πλευρό σαλαφιστών εξτρεμιστών, και ομάδων συνδεόμενων με την Αλ Κάιντα, ο Άσαντ μπορεί και "αναπνέει"...κάπως καλύτερα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr