13.7.13

Τρόμος στη Γαλλία: γιατί συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων 25 ετών


Τρόμος στη Γαλλία: γιατί συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων 25 ετών

Η αστοχία ενός μεταλλικού τμήματος στη διακλάδωση αλλαγής της σιδηροτροχιάς στην οποία βρισκόταν ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Λιμόζ ευθύνεται για το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF).

«Αυτή η σφήνα, είδος ατσάλινου άγκιστρου, που συνδέει τις δυο σιδηροτροχιές στις βελόνες της διακλάδωσης, είχε μετακινηθεί και βγήκε από τη βάση της», επεσήμανε ο Πιερ Ιζάρ, γενικός διευθυντής υποδομών της εταιρείας, έπειτα από τις πρώτες γνωματεύσεις των ειδικών.


Στο πλαίσιο αυτό, η SNCF ανακοίνωσε ότι θα γίνει τεχνικός έλεγχος σε 5.000 παρόμοια τμήματα στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

«Η αποσταθεροποίηση αυτού του άγκιστρου στις διακλαδώσεις αποτελεί ακριβώς το αντικείμενο της δικαστικής και τεχνικής έρευνας που έχει δρομολογηθεί», ανακοίνωσε ο πρόεδρος των γαλλικών σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι το δυστύχημα δεν οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος. 

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, το συμβάν της Παρασκευής είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώνεται στη Γαλλία από το 1988.
tanea.gr