19.7.13

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 Απαγορεύθηκε το φεστιβάλ του Λαϊκού Συνδέσμου - "Είμαστε υπό διωγμό" λένε...

Efenpress: Μήπως θέλετε κύριοι της..."κυβέρνησης" να γίνει η συναυλία έξω από τη Βουλή; 
 Προκαλείτε;
_______________

Φαίνεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν το χθεσινό επεισόδιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή αναφορικά με το φεστιβάλ του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα: Η κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια που είχε δοθεί στην νεολαία του κόμματος για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ, που οργανώνει το κόμμα, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας από 2 έως και 5 Αυγούστου.
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που απαγορεύεται φεστιβάλ κόμματος και μάλιστα κοινοβουλευτικού κόμματος...
Στους λόγους της ανάκλησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικαλείται και την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου και σημειώνει πως η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.
Βέβαια, καμία άλλη εκδήλωση δεν είχε προγραμματιστεί για τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ από τον Λαϊκό Σύνδεσμο διατυπώνονται κατηγορίες για μονομερή α[όφαση αφού το φεστιβάλκ του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων θα γίνει κανονικά.
Το κόμμα αναφέρει στην ανακοίνωση ότι "Η πρόκληση αυτή δεν θα περάσει έτσι" και προειδοποιεί με δυναμική αντίδραση στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου έχει ως εξής: "Η κυβέρνηση Σαμαρά ως γνήσιο φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων σε συνεργασία με τα αναρχοκομμουνιστικά απολειφάδια του ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσαν την καθ’όλα νόμιμη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Καλαμάτας. Φυσικά δεν απαγόρευσαν την αυριανή συγκέντρωση των αναρχικών ούτε το φεστιβάλ του ΚΚΕ.
Η Μεσσηνία προπύργιο εθνικιστικό που έχει δεχθεί στην γη της χιλιάδες θύματα την περίοδο του συμμοριτοπολέμου θα ανεχθεί αυτήν την προσβολή; Αυτή είναι η ισοπολιτεία και δημοκρατικότητα του Α.Σαμαρά; Η ελαφροδεξιά μάλλον γέρνει αριστερά! 
Η πρόκληση αυτή δε θα περάσει. Καλούμε όλους τους 

Μεσσήνιους να στοιχηθούν στο Εθνικιστικό Κίνημα της

 Χρυσής Αυγής".
Στελέχη του κόμματος σχολιάζοντας στο defencenet.gr ανέφεραν ότι "Οι εθνικόφρονες είναι σε διωγμό από το 1974 και μετά. Αλλά όσο μας διώκουν τόσο θα πληθαίνουν οι τάξεις μας. Έχουν αλλάξει τα πράγματα"...
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως επισημαίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, η άδεια που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, ανακαλείται «μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού - κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr