5.7.13

ΚΤΥΠΗΘΗΚΑΝ 18 ΦΥΛΑΚΙΑ Άρχισαν αντάρτικο οι ισλαμιστές στην Αίγυπτο: Ένοπλες επιθέσεις κατά του Στρατού

Άρχισε να χύνεται και αίμα στρατιωτικών στην Αίγυπτο μετά το στρατιωτικό κίνημα της Τετάρτης που "απέλυσε" από την προεδρία τον ισλαμιστή Μ.Μόρσι:
Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα σήμερα το πρωί με ρουκέτες RPG-7 και πολυβόλα ένοπλοι ισλαμιστές εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών φυλακίων στο Σινά.
 Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι δυο στρατιώτες, κτυπήθηκαν στη μια από τις επιθέσεις, η οποία σημειώθηκε εναντίον σημείου ελέγχου του Στρατού στην περιοχή αλ-Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου και από τους δύο εξέπνευσε ο ένας μετά από λίγο. Σαλαφιστές με δύο εξοπλισμένα αυτοκίνητα στα οποία ο οπλισμός ήταν καμουλφαρισμένος, επιτέθηκαν στο φυλάκιο και αφού το "γάζωσαν" για ένα λεπτό, αποχώρησαν.

Επίσης ένα αστυνομικό φυλάκιο και ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Ράφα δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτα RPG-7.
Επίσης ισλαμιστές αντάρτες των φυλών του Συνά επιτέθηκαν σε περίπου 18 αστυνομικά και στρατιωτικά φυλάκια σε πόλεις στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, με πολυβολισμούς
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι σήμερα πολλοί αναμένουν την κήρυξη ιερού πολέμου ("τζιχάντ") από τους ισλαμιστές στην προσευχή της Παρασκευής.
Πάντως αν δεν εξοπλιστούν οι ισλαμιστές (μόνες οδοί εξοπλισμού τους είναι η νόρτια Αίγυτπος στα σύνορα ε το σουδάν και η δυτική Αίγυτπος στην περιοχή που συνορεύει με την Βεγγάζη, δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν ενεργά στον Στρατό.
Εκτός και αν καταφέρουν να καταλάβουν αποθήκες με στρατιωτικο υλικό, όπως είχε συμβει στα πρώτα στάδια του εμφυλίου στην Συρία...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr