23.7.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Διορίζουν συμβούλους για να "καταπιούν" σε 1 μήνα τα φιλέτα ΕΑΣ & ΕΛΒΟ


ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ παραμένουν ανοικτά μέχρι να ... κλείσουν! Αυτή είναι η ουσία της κυβερνητικής ανακοινωσης περί "ριζικής αναδιάρθρωσης των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους" που εκδόθηκε αργά το απόγευμα (διαβάστε το σχετικό αρχικό ρεπορτάζ εδώ).
 
Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2010 που ανακοινώνεται "αναδιάρθρωση" και διορισμός συμβούλων.
Για το ρόλο των συμβούλων δεν πρέπει κανείς να διατηρεί καμια αμφιβολία, ούτε για το τελικό αποτέλεσμα: Επειδή είναι συγκεκριμένη η στόχευση της κυβέρνησης και της τρόικα (είναι γελοία η φράση "τα σχέδια να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων" όταν προκειται περί αμυντικών βιομηχανιών που σε όλη την ΕΕ έχουν προνομιακή μεταχείριση) το αποτέλεσμε είναι γνωστό εκ των προτέρων.
Και δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση για τα 30 εκατ ευρώ που πρέπει να διατεθούν άμεσα στα ΕΑΣ για να μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή βομβίδων των 40 χλστ. για την ΑΤΚ.
Που σημαίνει ότι θα πρέπει να ...περιμένει ο πελάτης τους συμβούλους της τρόικα για να αποφασιστεί αν θα υλοποιηθεί η παραγγελία του.
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι για την παραγγελία αυτή ενδιαφέρεται η γερμανική Rheinmetall που πολύ θα ήθελε να ακυρωθεί και να καταλήξει σε αυτήν η κατασκευή τους...
Όπως επισημαίνεται, "τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων".
 
"Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Μέχρι το τέλος Αυγούστου, δηλαδή σε τέσσερις ελληνικές "αυγουστιάτικες" (τα πάντα "νεκρώνουν") εβδομάδες θα δΙοριστούν σύμβουλοι και αυτοί θα κάνουν ... μελέτες τέτοιας έκτασης για το μέλλον τη μελλοντικής βιομηχανίας της χώρας;
 
Δεν ντρέπονται και μόνο να ανακοινώνουν τέτοια πράγματα;
 
Ας πουλήσουν τα ακίνητα-φιλέτα στους φίλους τους, ας απολύσουν μερικες χιλιάδες ακόμα, ας μετατρέψουν τα ΕΑΣ (στην καλύτερη περίπτωση) σε ... περίπτερο χωρίς ακίνητη περιουσία ή με κλάσμα αυτής που έχει, αλλά ας μη νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες της χώρας...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr