11.6.13

Το success story μετατρέπεται σε freak show!

19_06_20130523-1.jpgΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΡΤ 

 Μετά την ανακοίνωση λουκέτου στην ΕΡΤ με απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε: «Η λογική της κυβέρνησης, “πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι” που ακολουθείται στην περίπτωση της ΕΡΤ, καταδικάζεται ήδη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, των κοινωνικών φορέων και των πολιτών.
 Η κυβέρνηση δεν είναι απλά και μόνο μνημονιακή. Είναι… ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Ενώ θυσιάζει χιλιάδες εργαζόμενους με μεγάλη ευκολία, προστατεύει ως κόρη οφθαλμού όλα τα μεγάλα και οργανωμένα συμφέροντα που διαχρονικά λυμαίνονται τον τόπο.


Η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ  αναδεικνύει το τραγικό αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και μετατρέπει το success story του κ. Σαμαρά σε… freak show!

Το μόνο μέσο ενημέρωσης που ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού, αφού διαχρονικά βιάστηκε και αλώθηκε  από τον σφικτό εναγκαλισμό της  οποιασδήποτε εξουσίας, αντί να εξυγιανθεί και να αποκτήσει δομές και κανόνες λειτουργίας σύγχρονου και αυτόνομου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, οδηγείται στο κλείσιμο, επειδή η τρικομματική κυβέρνηση αισθάνεται καυτή την ανάσα της παταγώδους αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων και των νέων μέτρων που επιβάλλει η τρόικα, εμμένοντας στην λανθασμένη συνταγή.

“Εγώ τους τα ΄λεγα” είπε ο Πρωθυπουργός και.. τρίβαμε τα μάτια μας. Σαν να μην είναι ο υπεύθυνος κυβερνήτης της χώρας που ακολουθεί τον λάθος δρόμο, αλλά ένας τρίτος παρατηρητής.
 “Δεν τα ‘λεγε” όμως στους Έλληνες πολίτες, αυτά που θα έκανε. Ούτε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που στέλνει τώρα στις ουρές του ΟΑΕΔ…

Οι Χριστιανοδημοκράτες στέκουν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, στο πλευρό κάθε Έλληνα εργαζομένου, συνταξιούχου και ανέργου.
Θα σταθούν απέναντι στην καταφανή πλέον προσπάθεια μονομερούς ενημέρωσης υπό την κηδεμονία των μεγάλων αφεντικών. Απέναντι στο κλείσιμο δεκάδων περιφερειακών σταθμών που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο ήδη φτωχό τοπίο της περιφερειακής ενημέρωσης, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία ουδέποτε τίμησε τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και φυσικά… ξέχασε όλα όσα έλεγε προεκλογικά για την ΕΡΤ, ως πυλώνα της Δημοκρατίας.

Δεν καλούμε, ούτε τον κ. Κεδίκογλου, ούτε τον κ. Σαμαρά να θυμηθούν τι έλεγαν…Γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει μόνο να ασκούν εξουσία υπό την ευλογία της τρόικας και των μεγαλοσυμφερόντων.

Ο αγώνας της κοινωνίας όμως θα συνεχιστεί μέχρι τελικής νίκης.
Οι Χριστιανοδημοκράτες, ταγμένοι σε αυτό τον αγώνα, θα πολεμήσουν εντός και εκτός Βουλής για να μην κλείσει η ΕΡΤ, για να διατηρηθούν οι θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και λοιπών υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση έχει χάσει  το τρένο της κοινωνίας…»