25.6.13

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ Κυβέρνηση για γέλια και για κλάματα: Ο Πάνος, ο Μήτσος, η Φώφη και η "MEGA-ERT"


Με οργισμένους δύο από τους κορυφαίους υπουργούς του κόμματός του, τους Δ.Αβραμόπουλο και Π.Παναγιωτόπουλο (στους οποίους και οφείλει την εκλογή του το 2009 ως προέδρου της ΝΔ) και εκτός κυβέρνησης 10 υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ και έχοντας δώσει "γη και ύδωρ" στο ΠΑΣΟΚ - για άλλη μία φορά... - ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς είχε την πρώτη του κυβερνητική απώλεια μία ώρα περίπου μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης με την παραίτηση της προοριζόμενης ως υφυπουργού Υγείας, Σοφίας Βούλτεψη. Λένε ότ "η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται" και μάλλον περί αυτού σημαίνει.


Ο μέχρι σήμερα ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος, σίγουρα "το φυσάει και δεν κρυώνει": Θεωρητικά ο νο2 της ΝΔ, είδε όλο τον πανίσχυρο επικοινωνιακό του μηχανισμό (διατηρούσε ακόμα και τον μηχανισμό που είχε στήσει στο Εθνικής Άμυνας, ο αθεόφοβος) να καταρρέει από την "μπουλντόζα" που ακούει στο όνομα "Βενιζέλος".
Ούτε καν οι διαρροές ότι "Δεν θα δεχθεί θέση στην κυβέρνηση" εμπόδισε να τον αποκαθηλώσουν από το ΥΠΕΞ και συγκίνησε τον Α.Σαμαρά. Αντιπρότεινε την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για να κρατήσει κάποια προσχήματα.
"Ούτε για αστείο" ήταν η απάντηση του Ε.Βενιζέλου που εκτός από τον αποκεφαλισμό του στο υπουργείο Εξωτερικών του έκοψε τον δρόμο για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Τι έμενε; Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ο έτερος "Ηρακλειδέας" του Α.Σαμαρά ο Π.Παναγιωτόπουλος είχε κάνει την "βρώμικη" δουλειά επί ένα χρόνο και είχε φέρει τα πράγματα σε μια ισορροπία, ενώ έθεσε ισχυρές βάσεις σε ότι αφορά την συμμαχία με το Ισραήλ. 
Ο Δ.Αβραμόπουλος, είναι οργισμένος με τον Α.Σαμαρά. Θεωρεί ότι τον "πούλησε".. Ότι πουλάει ολόκληρη την παράταξη αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ και τον Ε.Βενιζέλο να διαχειριστεί την ελληνική προεδρία στην ΕΕ από 01/01/2014. Μια προεδρία που μπορεί να είναι και η τελευταία για την Ελλάδα αφού ουδείς γνωρίζει αν, ποια και τι είδους ΕΕ θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το δέχθηκε γιατί αν δεν το δεχόταν θα έμενε εκτός κυβέρνησης...
Από την άλλη, ο Α.Σαμαράς μίλησε χθες αρκετές φορές με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο τηλέφωνο. Αρχικά διερευνητικά, εν τέλει του είπε το περίφημο: "Έρχεται ο Μήτσος στο υπουργείο αναγκαστικά. Πες μου που θέλεις να πας. Υπουργός Εσωτερικών, Ναυτιλίας ή Πολιτισμού;".
Ο Π.Παναγιωτόπουλος αντιπρότεινε το υπουργείο Ανάπτυξης σε περίπτωση που έφευγε ο Κ.Χατζηδάκης κάτι που δεν έγινε.
Τελικά επέλεξε το υπουργείο Πολιτισμού με τον όρο να ελέγχει άμεσα και τον Αθλητισμό και ο υφυπουργός να είναι της επιλογής του. Έτσι κι έγινε. Πάει στο Πολιτισμού μαζί με τον Γιάννη Ανδριανό.
Ο Π.Παναγιωτόπουλος δεν είναι οργισμένος όπως ο Δ.Αβραμόπουλος, αλλά είναι εμφανώς πικραμένος, αφού θεωρεί ότι είχε κάνει "Κάτι παραπάνω από το καθήκον του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας" αλλά το έργο του δεν είχε ολοκληρωθεί και είναι άδικο το ότι φεύγει λόγω μιας καραμπόλας που έγινε "για τα μάτια" του ... Βενιζέλου.
Χθες αργά το βράδυ είπε φιλοσόφώντας σε στενό του συνεργάτη "Φεύγω από το υπουργείο Εθνικης Άμυνας και πάω στο υπουργείο Εθνικής Επίθεσης. Ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο επιθετικό όπλο της χώρας που έχει κατακτήσει όλο τον πλανήτη και μπορούμε να το εκσυγχρονίσουμε και να καταγάγουμε νέες νίκες. Άλλωστε Βενιζέλος, Μπακογιάννη, Σαμαράς που πέρασαν από αυτό το υπουργείο κάτι ξερουν" έλεγε με νόημα...
Για την Φώφη Γεννηματά που αναλαμβάνει θέση υπουργού αναπληρωτή (ή αναπληρώτριας..) Εθνικής Άμυνας δεν μπορούμε να πούμε πολλά πριν δούμε το έργο της στο υπουργείο. Από αυτήν θα εξαρτηθεί το αν καταλάβει που μπήκε, σε ποια θέση κάθεται, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της και τι πρέπει να κάνει.
Ο Δ.Γεωργιόπουλος, γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, διασωθείς επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου και Π.Παναγιωτόπουλου, είναι εκεί γα να της δείξει κάποια "πονηρά μονοπάτια", αφού και οι δύο πιστεύουν στον ίδιο "Θεό": Τον Ε.Βενιζέλο.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα η Φώφη Γεννηματά, πάντως. Εδώ θα χυθεί αίμα...
Ο Θανάσης ο Δαβάκης ο νέος υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας, είναι καλό παιδί. Εξαιρετικά χαμηλών τόνων, βασίζεται στο "ακούνητο" των ψηφοφόρων της Μάνης στο πρόσωπό του.
Ουδέποτε ζήτησε, ουδέποτε είχε απαιτήσεις, με preppy στιλ, δουλευταράς, κουβαλώντας μονίμως μία τσάντα, εξυπηρετώντας τους ψηφοφόρους του απέναντι στους συχνά αλαζονικούς συναδέλφους του που είχαν γίνει υπουργοί.
Να το περιγράψουμε ως "τον άνδρα που θα ήθελαν οι πατεράδες να παντρευτούν οι κόρες του για να έχουν ήσυχη ζωή".
Τι θα κάνει στο Άμυνας; Θα το βάλει κατ'αρχήν στο βιογραφικό του. Μετά θα κάνει περήφανους τους Μανιάτες για τον "δικό τους" που είναι στο Άμυνας. Θα τραβήξει πολλές φωτογραφίες, χρήσιμες για την προεκλογική του εκστρατεία (δεν θα αργήσει) και θα κάνει πεήφανη την φαμίλια ότι ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. Μέχρι εκεί...
Να πούμε και κανα-δυό λόγια για τις πλέον εντυπωσιακές τοποθετήσεις υπουργών και υφυπουργών:Π.χ. του Άδωνη στο υπουργείο Υγείας. Τον κράζουν όλοι. Κι εμείς από το defencenet.gr τον έχουμε ξεφωνίσει επανειλημμένα για την αμετροέπειά του.
Μπορεί να τον έβαλαν εκεί για να τον ... καταστρέψουν. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη. Μπορεί να τα καταφέρει. Γιατί, οι άλλοι των "κολλεγίων" τι έκαναν στο Υγείας; Το "πέθαναν".
Το πλέον κομβικό υπουργείο το Μεταφορών και Υποδομών, το "φιλέτο" του ανασχηματισμού" κατέληξε φυσικά στο ΠΑΣΟΚ που διατρέφεται μόνο με θέσεις-"φιλέτα", θέσεις που κτίζουν σχέσεις διαπλοκής και εξάρτησης...
Κατά τα λοιπά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το MEGA ανέλαβε να αναμορφώσει την ΕΡΤ διά του Παντελή Καψή.
Πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Παπαδήμου, παλαιό δημοσιογραφικό στέλεχος του ΔΟΛ και τον τελευταίο χρόνο του Πήγασου, δηλαδή των βασικών μετόχων του MEGA και σταθερός τηλεσχολιαστή του MEGA επί πολλά χρόνια.
Μακάρι να κάνει την ΕΡΤ ένα μικρό MEGA. Γιατί το αντίθετο, το να κάνει την ΕΡΤ ένα μεγάλο MEGA είναι αντιδεοντολογικό απέναντι στους εργοδότες του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr