12.6.13

ΣΙΓΑ, ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΣ! Mπλόφα Α.Σαμαρά: Απειλεί με ... εκλογές για να συνετιστούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για ΕΡΤ

Με εκλογές απειλεί, μάλλον εκ του ασφαλούς, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ο Α.Σαμαράς σε περίπτωση που επιμείνουν να μην αποδέχονται την διάλυση της ΕΡΤ. Και λέμε "εκ του ασφαλούς" γιατί ξέρει ο Α.Σαμαράς ότι στο τέλος θα δεχθούν την εξέλιξη και θα υπερψηφίσουν ένα κατασκεύασμα του Η.Μόσιαλου (ναι, του γνωστού υπουργού Τύπου στην τελευταία κυβέρνηση του ΓΑΠ) το οποίο τιτλοφορούν "Νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ" και το οποίο κατατίθεται σήμερα στην Βουλή.

Όλοι στην τρικομματική κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αν πάνε τώρα σε εκλογές μπορεί η ΝΔ να βγει ελαφρά ψαλιδισμένη από πέρσι, αλλά πάντα πρώτη. όμως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα δώσουν αγώνα για να μείνουν μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, δηλαδή το 3%. Και μετά κυβέρνηση ... "καπούτ".
Επίσης και στη ΝΔ αλλά και στην τρόικα, γνωρίζουν ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα συγκεντρώσει ποσοστά κοντά στο 15%, οπότε κανείς δεν πρόκειται "να το πιέσει" ιδιαίτερα για προσφυγή στις κάλπες
Αυτές οι "ταρζανιές" του Α.Σαμαρά είναι μόνο για συνετισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και να γυρίσουν οι Ε.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης και να πουν στα στελέχη τους "Τι θέλατε να κάνω; Να πάω σε εκλογές και να ψάχνουμε να βρούμε την ψήφο μας";
Σήμερα, λοιπόν το πρωί, κατατίθεται ένα κείμενο που βρέθηκε στα αζήτητα: Ήταν ένα σχέδιο βασισμένο στο πόρισμα της επιτροπής του καθηγητή Νίκου Αλεβιζάτου, που εκπονήθηκε επί ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου και υπουργίας του Ηλία Μόσιαλου. Το τι λέει δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι ένοικοι του Μαξίμου και σε τελική ανάλυση δεν τους ενδιαφέρει.
Η προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης γίνεται ως προσπάθεια της κυβέρνησης να απαντήσει στις επικρίσεις ότι καταργεί τη δημόσια τηλεόραση, ότι παραδίδει την ενημέρωση σε ιδιωτικά συμφέροντα και ισοπεδώνει εργαζόμενους και δημόσια αγαθά.
Οι επικρίσεις εκιτμούμε ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένες (σιγά μην ξαναλειτουργήσιε κρατική τηλεόραση!), αλλά η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι "ο μοναδικός της στόχος είναι η αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, με μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματά της".
Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν γίνει αποδεκτό τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε θα έλθει στη Βουλή προς κύρωση και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας.
Πάντως υπάρχει κι ένα θέμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζητούν από τον Κ.Παπούλια να αναπέμψει και να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της ΕΡΤ.
Έχει κανένας αμφιβολίας ότι ο Κ.Παπούλιας θα υπογράψει (και...) αυτό το διάταγμα; Εδώ υπέγραψε άλλα κι άλλα, στην ΕΡΤ θα ... κολώσει;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr