5.6.13

Ο Άνθιμος μαζεύει υπογραφές κατά του Gay Pride

''ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ''.

O Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή του 20.000 υπογραφές κατοίκων της πόλης - συμβολαιογραφικώς επικυρωμένες, όπως είπε χαρακτηριστικά - που ζητούν οπωσδήποτε να αποτραπεί αυτή η εκδήλωση και που σε διαφορετική περίπτωση «δεν εγγυώνται τι θα γίνει» εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη.
 
«Να περπατούν 3.000 έτσι είναι αδίκημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος επαναλαμβάνοντας την προτροπή του προς τους γονείς «να πάρουν τα παιδιά τους και να απομακρυνθούν».
 
«Τρεις χιλιάδες άνθρωποι γυμνοί και μεταξύ τους να κάνουνε, στη διαδικασία και στη διαδρομή, πράξεις και χειρονομίες και τα λοιπά... φέρτε εσείς τα παιδιά σας να τα δούνε, γιατί δεν τα φέρνετε; Να σας κάνουμε τα εισιτήρια να τα φέρετε. Εμείς λέμε στον κόσμο "πάρτε τα παιδιά σας και απομακρυνθείτε"» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μητροπολίτη.
 
«Δεν θέλουμε τέτοιο κόσμο» στη Θεσσαλονίκη είπε ο Μητροπολίτης, χαρακτηρίζοντας «ξένους» τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις των οργανώσεων ομοφυλοφίλων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων.
 
Υπενθύμισε, δε, με έμφαση ότι σε αντιδιαστολή για τους 3.000 συμμετέχοντες στο Gay Pride, η Εκκλησία κατάφερε να φέρει 250.000 επισκέπτες το 2012 στους εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο.
 
«Η διαμαρτυρία ήρθε από το λαό» συνέχισε ο κ. Άνθιμος απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι οι όποιες διαμαρτυρίες δημιουργήθηκαν μετά από παρέμβαση της Εκκλησίας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr