3.6.13

ΡΕΠΟΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: «Απ’ το bungee jumping στο face control »



ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
Όλοι οι σκοταδιστές την έχουν πέσει τελευταία στην έγκριτη – επιστήμονα- βουλευτή- προοδευτική Μ. Ρεπούση επειδή, ως διακεκριμένη επιστήμων- βουλευτής- προοδευτική λέει κάποια πράγματα που οι κοντόφθαλμοι εθνικόφρονες μη επιστήμονες, μη βουλευτές, μη προοδευτικοί αγνοούν ή αρνιούνται καν να κάνουν διάλογο σ’ αυτά τα θέματα.
Η σύγχρονη Ρεπουσική Ιστορία είναι αρκούντως αναθεωρητική, έτσι ώστε να δει «συνωστισμένους» Έλληνες στην παραλία της Σμύρνης, εννοείται δεν υπάρχει υποψία γενοκτονίας των Ποντίων απ’ τον προοδευτικό Κεμάλ, ενώ στο Ζάλογγο οι Ελληνίδες
επιδίδονταν στο εξτριμ σπορ bungee jumping, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν στο ορεινό Ζάλογγο.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρονται και σε νέες αναθεωρητικές ιστορικές προσεγγίσεις της εν λόγω διαπρεπούς επιστήμονος – βουλευτού – προοδευτικής Μ. Ρεπούση σύμφωνα με τις οποίες αλλάζουν ορισμένα δεδομένα της Ελληνικής Ιστορίας.
Σύμφωνα μ’ αυτά λοιπόν την 8η Νοεμβρίου 1866 εκπυρσοκρότησε η πιστόλα του Κ. Γιαμπουδάκη κατά τη διάρκεια έργων τοιχοποιίας σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ιερά Μονή Αρκαδίου. Στο εργατικό ατύχημα έχασαν τη ζωή τους δεκάδες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, που είχαν προστρέξει στη Μονή, για να παράσχουν «τεχνική στήριξη» στους Έλληνες εργαζόμενους.
Επίσης η δολοφονία του Κυβερνήτου Ι. Καποδίστρια από τους υπερ-πατριώτες αδελφούς Μαυρομιχάλη, υπήρξε ένας εθνικιστικός μύθος που ανατροφοδοτήθηκε τεχνηέντως. Εδώ η κυρία Ρεπούση έβγαλε «λαβράκι», διότι απέδειξε ότι οι αδελφοί Μαυρομιχάλη είχαν προσληφθεί ως face control στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο και ο θρασύς Κυβερνήτης τους παρέκαμψε για να εισέλθει στο ναό. Αυτοί κάνοντας απλά το καθήκον τους μαχαίρωσαν και πυροβόλησαν – για σίγουρα αποτελέσματα- τον Κυβερνήτη που θέλησε να κάνει κατάχρηση της θέσης του και να εισέλθει χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο στο ιερό ναό του Ναυπλίου.
Άλλη μελέτη της συμπαθούς επιστήμονος – βουλευτού- προοδευτικής έδειξε ότι υπερβολικός είναι και ο ιστορικός θόρυβος περί της δήθεν ανατινάξεως της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Κανένα σαμποτάζ αντιστασιακών οργανώσεων και καμιά συντονισμένη ενέργεια Ελλήνων ανταρτών και Άγγλων κομάντος δεν έγινε, παρά ένα βραχυκύκλωμα σε συνδυασμό με κακοτεχνίες του Έλληνα μιζαδόρου εργολάβου δημιούργησαν την πτώση της γέφυρας και τα συνεπακόλουθα προβλήματα στους αξιότιμους προγόνους του Ράιχενμπαχ, μηδέ του Φούχτελ εξαιρουμένου.
Τέλος η νεότερη μελέτη Ρεπούση, αναφέρεται και για τις κακόβουλες και υποτιθέμενες θηριωδίες των Ναζί στην Κρήτη όπου σύμφωνα με εθνικιστές Ιστορικούς έκαψαν και ισοπέδωσαν ολοσχερώς τα χωριά Κρύα Βρύση Καρδάκι, Σμιλές, Γουργούθοι, Βρύσες, Δρυγιές και Άνω Μέρος τα χαράματα της Τρίτης 22 Αυγούστου 1944. Οι γνωστές υπερβολές κι ευτυχώς η αποκατάσταση για την υστεροφημία των δυνάμεων κατοχής ήρθε έστω καθυστερημένα απ’ την Ελληνίδα επιστήμονα- βουλευτή- προοδευτική κυρία Ρεπούση. Οι Γερμανοί διαπιστώνοντας την άθλια ρυμοτομία των χωριών και των οικισμών αυτών θέλησαν με τη γνωστή μεθοδικότητα που τους διακρίνει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές – καλή ώρα- και στον εκ νέου σχεδιασμό της ρυμοτομίας των οικισμών της ελληνικής υπαίθρου.

Ενέδωσα στον «πειρασμό» ν’ ασχοληθώ κι εγώ με την παραπάνω εν λόγω κυρία. Γυρίζω νερό κι εγώ στο «μύλο» του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αφού σύμφωνα με το γνωστό «τροϊκανό» απόφθεγμα: «μια Ρεπούση την ημέρα, τον άνεργο τον κάνει πέρα». Αλλά που θα πάει; Παίζουν με τα νεύρα και τη νοημοσύνη μας, θα παίξουμε λίγο κι εμείς…
istor.tzanakis@gmail.com