15.6.13

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ… ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!

Σταύρος Κονδύλης  
Ξετυλίγεται η απέραντη υποκρισία των Συντεχνιών του Κρατισμού, που ανακάλυψαν πολύ όψιμα, πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Θράκη και τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, θα ακούγονται μόνον τα τουρκικά κανάλια – Τόσα χρόνια που τα γράφαμε, τι έκαναν;
ert-psifiako-shma kerees
Βιώνουμε πάλι αυτές τις ημέρες, μια απέραντη υποκρισία εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως που καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για την θαρραλέα απόφασή της να βάλει τέλος στην σπατάλη και την ρεμούλα της Κρατικής Τηλεόρασης.


Κοντά στα αντιπολιτευτικά κόμματα προστέθηκαν και διάφοροι φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία, που με ανακοινώσεις τους διαμαρτύρονται για το λουκέτο της ΕΡΤ, που όμως δεν είναι λουκέτο, αφού σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση θα ξαναλειτουργήσει σε νέα βάση.

Ρωτούμε όμως τους Συλλόγους που έσπευσαν να εκδώσουν καταδικαστικά ψηφίσματα:

Αλήθεια θέλατε να συνεχισθεί το “φαγοπότι” με τα λεφτά που πληρώνουμε με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ (ακόμα και τα… νεκροταφεία)

Αλήθεια, εσείς του ιδιωτικού τομέα είσθε υπέρ του σπάταλου και αντιπαραγωγικού Κρατισμού που διέλυσε την χώρα;

Και δεν θέλετε τίποτε να αλλάξει;

Να παραμείνει δηλαδή το καθεστώς αδιαφάνειας των Κρατικών Καναλιών που απασχολούν 3.000 άτομα και βρίσκονται στον πάτο της τηλεθέασης, όταν τα ιδιωτικά κανάλια είναι πρώτα (βλέπε MEGA) με μόλις το ένα δέκατο του προσωπικού;

Αλλά η υποκρισία που ξετυλίγεται δεν έχει σταματημό.

Μας είπαν λοιπόν, πως με το “κλείσιμο” της ΕΡΤ, τις συχνότητας θα καταλάβουν οι Τούρκοι στην Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την Θράκη και τα νησιά;

Όταν η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματά της έγραφε ότι στην ορεινή Ροδόπη δεν πιάνουν την ΕΡΤ και πως το Προξενείο μοίρασε δορυφορικά πιάτα για να παρακολουθούν οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί την “Μητέρα Τουρκία”, που ήταν οι Αρχηγοί των Κομμάτων να ζητήσουν την κάλυψη του κενού;

Που ήταν οι απεργούντες σήμερα δημοσιογράφοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να καταγγείλουν την αδιαφορία της ΕΡΤ Α.Ε.;

Τώρα τα μέλη της “συντεχνίας” που χάνει το “βυζί”, και τα “προνόμια” τώρα φλυαρούν και καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα.

Σκανδαλώδεις ήταν οι αμοιβές του προσωπικού της Κρατικής Τηλεόρασης.

Όπως βεβαίως και των χρυσοκάνθαρων δημοσιογράφων της.

Μόνο που το πάρτι τελείωσε.

Και αυτό πιστώνεται στα υπέρ του Αντώνη Σαμαρά από τον απλό λαό που επικροτεί τις κινήσεις τους.

“Καλά τους κάνει” έλεγε προχθές στο καφενείο ένας συνταξιούχος.

“Κόβω το ψωμί από τα παιδιά μου, για να πληρώνω το “χαράτσι” της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ”.

Ο νέος Οργανισμός της Δημόσιας Τηλεόρασης θα λειτουργήσει με το 1/3 του προσωπικού, δηλ. με 1.000 – 1.200 άτομα.

Τα κομματικά ρουσφέτια τελειώνουν και οι προσλήψεις των ικανών, θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Η Νέα Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ θα λέγεται) θα έχει έσοδα μόνο από τις διαφημίσεις και πιθανόν ένα μικρό ανταποδοτικό τέλος, αν αυτό η κοινοτική νομοθεσία το επιτρέπει.

Τελειώνει λοιπόν ένα αμαρτωλό και στραβό οικοδόμημα, με στραβά θεμέλια, που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση, να διορθωθεί εν λειτουργία.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δεν μπορεί να συμπράξει άλλο στην Δημαγωγία.

Γιατί οι διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους σήμερα για δήθεν πολυφωνία και Δημοκρατία, ουδέποτε νοιάσθηκαν για τα Μ.Μ.Ε. της επαρχίας.

Ας μην το ξεχνούμε κι αυτό.

Σταύρος Κονδύλης

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
infognomonpolitics