25.6.13

Ηχηρή απάντηση ΔΝΤ σε Παντελή Καψή – Δεν είστε αυτόνομοι!!

Σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη οι τόνοι ανέβηκαν… 

 Μιλάμε για τον Καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη και τον δημοσιογράφο Παντελή Καψή!
Ο Καθηγητής είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αυτονομία κινήσεων καθώς όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Τρόικα!! Προέβλεψε μάλιστα ότι δεν θα έχουμε εκλογές και ότι θα συνεχίσουν στην Κυβέρνηση έστω και διαπληκτιζόμενοι!! Αντίδρασε έντονα ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής και πρ. εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Παπαδήμου χαρακτηρίζοντας την άποψη αυτή … αερολογία!!!




ΤΟ ΔΝΤ απειλεί να σταματήσει τη δανειοδότηση της Ελλάδας αν πάμε σε πρόωρες εκλογές ότι “προτεραιότητα παραμένει για τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα το γρηγορότερο. Εάν η επιθεώρηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως αναμένεται, δεν θα προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης, επειδή το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2014″.
 Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον ιστότοπό του σημειώνει: «Είναι φανερό από την τελευταία παράγραφο της γραπτής ανακοίνωσης, ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η επιθεώρηση, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον, που γνωρίζουν το παρασκήνιο, «εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές, η επιθεώρηση του Προγράμματος δεν θα καταστεί δυνατή λόγω της παραίτησης των αρμοδίων υπουργών, και η δόση δεν θα εκταμιευθεί.

 Οταν διεξάγονται εκλογές, όλα παγώνουν», ισχυρίστηκαν οι πηγές. Το συμπέρασμα φαίνεται να είναι ότι κάποιοι δυστυχώς δεν ξεχνάνε το ρόλο τους ως εκπρόσωποι Κυβερνήσεων!! Διαβάστε το ρεπορτάζ για την δήλωση του ΔΝΤ: ¨ Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αυτή την κρίσιμη πολιτική στιγμή για τη χώρα. Πηγές από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι αν πάμε σε πρόωρες εκλογές, τότε δεν θα είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης. Το ΔΝΤ διατείνεται πως αν η επιθεώρηση του Ελληνικού Προγράμματος ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Κάτι όμως που δεν θα είναι εφικτό αν παγώσουν τα πάντα λόγω πρόωρων εκλογών και αλλαγής υπουργών.

 Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις με e mail του σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ υπογραμμίζει: «Υπάρχει μια αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που συνεχίζεται. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις για θέματα πολιτικής έχουν σημειώσει παύση και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Η προτεραιότητα παραμένει για τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα το γρηγορότερο. Εάν η επιθεώρηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως αναμένεται, δεν θα προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης, επειδή το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2014».
 Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον ιστότοπό του σημειώνει: «Είναι φανερό από την τελευταία παράγραφο της γραπτής ανακοίνωσης, ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η επιθεώρηση, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον, που γνωρίζουν το παρασκήνιο, «εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές, η επιθεώρηση του Προγράμματος δεν θα καταστεί δυνατή λόγω της παραίτησης των αρμοδίων υπουργών, και η δόση δεν θα εκταμιευθεί. Οταν διεξάγονται εκλογές, όλα παγώνουν», ισχυρίστηκαν οι πηγές.

 Ο Μιχάλης Ιγνατίου επικοινώνησε επίσης χθες με αξιωματούχο του Ταμείου ο οποίος αρνήθηκε κάθε σχόλιο για την πιθανότητα αποσταθεροποίησης λόγω των πολιτικών εξελίξεων και μάλιστα προειδοποίησε να μην αναμειγνύουν το ΔΝΤ σε τέτοια ζητήματα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ




- See more at: http://mlagananews.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6472.html#sthash.IDOdVWoC.dpuf