14.6.13

"ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΥΑΛΟ"... Α.Σαμαράς: Δεν την κλείνει την ΕΡΤ αλλά την ... πτωχεύει! - Θα εκκαθαριστεί εν λειτουργία

Για μια συμβιβαστική λύση με την τοποθέτησε ειδικού διαχειριστή για την εκκαθάριση της ΕΡΤ, αλλά εν λειτουργία, δηλαδή θα ανοίξει πάλι άμεσα με μικρό αριθμό εργαζομένων μέχρι να ολοκληρωθεί η πτώχευσή της, αναφέρθηκε πριν λίγο στην ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 Συγκεκριμένα (απευθυνόμενος, βασικά, προς τους Ε.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη) πρότεινε:


1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.
3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας.»
Ο κ. Σαμαράς, έδειξε φαινομενικά ανυποχώρητος ως προς την ουσία αναφέροντας ότι  «θα θέσει τέρμα στα προνόμια», καθώς και ότι μέχρι τώρα «είχαμε ΕΡΤ αλλά δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του λέγοντας ότι εάν δεν υπάρξουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις «η χώρα θα βουλιάξει».
Μήπως έπρεπε να το σκεφθεί αυτό από την αρχή; Γιατί ουδείς διαφωνεί με την εκκαθάριση της κόπρου του Αυγεία όπως σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή για το θέμα, αλλά όχι με το να ρίχνεις "μαύρο" στην κρατική τηλεόραση.
Αλλά ποιος είπε ότι περισσεύει το μυαλό στη ΝΔ;
Πρώτα και κύρια για εθνικούς λόγους...
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ.
Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογραμμίζουν πως η δήλωση του κ. Σαμαρά είναι ουσιαστικά η κωδικοποίηση της πρότασης που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στα εξής:
1. να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ
2. να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα
3. να προχωρήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει»
4. να αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «λουκέτο« στην ΕΡΤ
Μετά από αυτό συνεργάτες του κ. Κουβέλη εμφανίζονται αμετακίνητοι στη θέση που προέβαλαν τις τελευταίες ώρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr