6.6.13

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ.... ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (!) ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

15
Την ανάγκη για δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πέρα από τη συμφωνία ή όχι στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, και με δυνάμεις που τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

«Ακόμα και με την Εκκλησία πρέπει να συμμαχήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, δεν έρχεται να διχάσει τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς, γιατί αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, τότε πρόσβαση σε αυτό δεν θα έχουν και οι δεξιοί και οι αριστεροί.


Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι φοβούνται περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά μη τυχόν και πέσει η κυβέρνηση και σε αυτόν τον «φόβο» απέδωσε το γεγονός ότι κάνουν "υποχωρήσεις" απέναντι στη Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι διαφωνούν σε μια σειρά ζητήματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κ.α.

Τους κάλεσε, μάλιστα, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους να ρίξουν την κυβέρνηση.«Ακούω τους δύο εκ των τριών της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο να λένε πως διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Με αστερίσκο όμως. “Δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ”. Ε, λοιπόν, ναι, για την υπόθεση του νερού, για την δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, για τον φυσικό πλούτο της χώρας, την ρίχνεις την κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΑΘ την κατηγόρησε ότι «θέλει να εξυπηρετήσει τους βαρόνους του νερού, τη ντόπια διαπλοκή που έχει τακιμιάσει με τη διεθνή διαπλοκή».

«Ελάτε να το πάρετε το νερό της Θεσσαλονίκης, αν νομίζετε ότι σας ανήκει» συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «έγκλημα» καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και να δώσει τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να αποφανθούν δημοκρατικά αν είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, οι πολίτες και τα κινήματα που έχουν αναπτυχθεί δεν πρόκειται να επιτρέψουν με τίποτε να ιδιωτικοποιηθεί το νερό και επικαλέστηκε τη διεθνή εμπειρία όπου αποτράπηκαν ανάλογες ιδιωτικοποιήσεις και υπογράμμισε: «Ας το καταλάβουν καλά: Εκτός από το ιερατείο των ιδιωτικοποιήσεων υπάρχουν και οι πολίτες, τα κοινωνικά κινήματα». 

http://www.agioritikovima.gr