21.6.13

ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡ αποσύρει τους υπουργούς απο την κυβέρνηση

Efenpress: ΔΗΜ.ΑΡ= "κώνωψ επί κέρατος βοός"

Αποσύρει τους υπουργούς της απο την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ. Όπως δήλωσε πρίν απο λίγο στον ΑΝΤ1 ο Δ. Χατζησωκράτης η απόφαση αυτή έχει ήδη ληφθεί.
 Διευκρίνισε πώς τα όργανα του κόμματος που συγκαλούνται σε λίγη ώρα, στις 11:00 θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα του Φ. Κουβέλη έναντι της κυβέρνησης.
 Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ σημαίνει άμεσα ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το κόμμα συμμετείχε στο κυβερνητικό σχήμα με δύο υπουργούς, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη και Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη και τους δύο υφυπουργούς, Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου και Υγείας Φ. Σκοπούλη.


Στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχουν ακόμη περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του κόμματος Ε.Βενιζέλο να διεκδικεί θέση αντιπροέδρου. Η Ν.Δ. και ο Α. Σαμαράς θα εξαρτώνεται πλέον απο το ΠΑΣΟΚ που έχει καταστρέψει τη χώρα.
Στη ΔΗΜΑΡ πάντως το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά την απόφαση του Φ. Κουβέλη να εγκαταλείψει τη συγκυβέρνηση. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντι στην κυβέρνηση. Πάντως πολλοί βουλευτές, όπως οι Ψαριανός, Μπίστης, Οικονόμου έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος για τη στάση που κράτησε.
Μέχρι και η Μαρία Ρεπούση του... συνωστισμού της Σμύρνης τάχθηκε κατά την απόφασης του κ. Κουβέλη, λέγοντας πώς στηρίζει την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, όχι όμως Σαμαρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr