28.6.13

Άδ. Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω κανέναν



Efenpress: Πολύ σωστή κίνηση!
___________________________

Ο Γεωργιάδης κατέβηκε στην είσοδο του υπουργείου, όπου διαδήλωναν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και να τους καλέσει σε μία άτυπη συνάντηση.
Τη διαβεβαίωση ότι η πόρτα του γραφείου του «θα είναι ανοιχτή για όλους» έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για την κίνησή του νωρίτερα σήμερα να κατέβει ο ίδιος στην είσοδο του υπουργείου, όπου διαδήλωναν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και να τους καλέσει στο γραφείο του, σε μία άτυπη συνάντηση, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους.


«Το υπουργείο δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει στους πολίτες και όσοι διαμαρτύρονται –και έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.
Ανέφερε μάλιστα πως ο ίδιος δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν. «Όσα πρέπει να κάνουμε, θα τα κάνουμε αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο ανθρώπινα αν μπορούμε να βρούμε τις βέλτιστες κοινές λύσεις», σημείωσε.
Σε ερώτηση για το αν θα θιγούν οι αδύναμοι πολίτες λόγω του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού». «Το έλλειμμα θα καλυφθεί με άλλους τρόπους και όχι από τους ασφαλισμένους», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι θετικό το γεγονός πως «ο νέος υπουργός είναι ανοιχτός στον διάλογο, αλλά και σαφής για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα».
infognomonpolitics