5.6.13

Ισλαμιστές, Κεμαλιστές και χατζηαβάτες.



Του Σταύρου Βιτάλη, 
Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ημέρες, για να επιβεβαιωθεί τη προσέγγιση του υπογράφοντος, περί «Τουρκικής Άνοιξης και ιστοριών για αγρίους».

Μέσα στο νεοελληνικό αλαλούμ, υπήρξαν και φωνές μετρημένες, πολιτικών και στρατιωτικών, οι οποίοι αντελήφθησαν πως «κάτι άλλο παίζει με τις συντονισμένες μέσω διαδικτύου κινητοποιήσεις της Τουρκίας».Έτσι, η ευχή «να βοηθήσει η αναφορά μας, στην ανατροπή του χαζοχαρούμενου κλίματος ευφορίας για την «τουρκική άνοιξη» και την «ανοησία» περί των «ωφελίμων που θα προκύψουν από τη διάλυση της Τουρκίας», μάλλον έπιασε τόπο.


Ήδη από χτες, ακόμη και το συγκρότημα Λαμπράκη, η κατ' εξοχήν φωνή της Νέας Τάξης στη Πατρίδα μας, άλλαξε ρότα στις προσεγγίσεις του, και δεν μιλά πια για «τουρκική άνοιξη». Ακόμη, πολλά νεοταξίτικα κέντρα της χώρας μας, που είδαν επίσης «τουρκική άνοιξη», άλλαξαν σε 180 μοίρες τη ρότα τους. Όταν διαπίστωσαν έντρομοι αυτό το οποίο εντοπίσαμε, πως είτε με τους ισλαμιστές, είτε με τους κεμαλιστές, η Τουρκία θα εξάγει τη κρίση της προς το εύκολο θύμα, την Ελλάδα.

Υπήρξαν ωστόσο και φωνές του τύπου «να η ευκαιρία να διαλύσει η Τουρκία και να τους φάμε τους Τουρκαλάδες», επιβεβαιώνοντας πως σε αυτήν την χώρα των Σαμαράδων, των Βενιζέλων, των Κουβελαίων, των Τσιπραίων και των Μιχαλολιακαίων, η ανοησία και ο αλαφροκανταρισμός, πάνε σύννεφο.(Ήλθε βλέπετε και η τουρκική πρόκληση με τα πολεμικά τους που έφθασαν μέχρι το «Στενό του Καφηρέα», μέχρι την… Αττική δηλαδή, και με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό… «να παρακολουθεί τις κινήσεις των». Παρεμπιπτόντως, εύχομαι, να μην διαβάσουμε κάποια μέρα στην Καθημερινή του Αλαφούζου, πως… «προελαύνουν οι Τούρκοι στη Θράκη. Μονάδες του Ελληνικού Στρατού, παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις τους». Και για να συμπληρωθεί το καραγκιόζ μπερντέ, σε μια άλλη παρόμοια περίπου διάσταση, ο «γενναίος» μας Πρωθυπουργός, ομού - μάλλον - μετά του δημοσιογράφου-πιτσαδόρου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ιστορικού συνεχιστή της κληρονομιάς Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου), μπήκαν λέει στα υπόγεια του κέντρου επιχειρήσεων ΣΔΑΜ, και παρακολουθούσαν την άλλη εξέλιξη, με τις προκλήσεις των Τούρκων στη Σύμη και την ανταλλαγή πυροβολισμών).

Ανατριχιάζω με τη σκέψη πως τούτοι οι άκαπνοι πολιτικοί νάνοι, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τη τουρκική στρατιωτική μηχανή, είτε των ισλαμιστών του Ερντογάν, είτε των φασιστοκεμαλιστών του βαθέως τουρκικού κράτους.

Θα χρειαστούμε πολλούς Μπικάκηδες – σκέπτομαι με θλίψη. Και δυστυχώς ο Μπικάκης, ξεχασμένος, «κοιμάται» στο μοναχικό του τάφο, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης .

Ο υπογράφων, είναι ίσως από τους ελάχιστους Έλληνες, πολίτες και στρατιωτικούς, που γνωρίζουν από πολέμους. Και σε επίπεδο αντάρτικης και ανορθόδοξης διάταξης αλλά και σε επίπεδο παραδοσιακής σύνταξης, σε τακτική/κλασική γραμμή μάχης. Όχι στη θεωρία, αλλά στη πράξη. Γι αυτό και μισεί και απεχθάνεται βαθύτατα τον πόλεμο, όπως μισεί και απεχθάνεται την κάθε έκφραση βίας, και ιδιαίτερα όταν αυτή είναι ένοπλη.

Να σας πω λοιπόν μερικά πράγματα για τον πόλεμο:

1. Ο πόλεμος, αυτός καθ' εαυτός, είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κατά της φύσης, κατά του σύμπαντος κόσμου.

2. Δεν υπάρχει τίποτε ηρωικό σε έναν πόλεμο. Υπάρχουν μόνο οι θάνατοι, οι ακρωτηριασμοί, οι πληγές που δεν επουλώνονται, τα ψυχικά τραύματα, οι κατεστραμμένες οικογένειες, τα διαλυμένα όνειρα. Και φυσικά η υπερβατική πεποίθηση/ικανοποίηση για όσους επέλεξαν τη γραμμή της μάχης, πως ενώ γνώριζαν, έπραξαν το καθήκον τους, απέναντι στην ιστορία τους, στον πολιτισμό τους, στην κληρονομιά τους.

3. Τα παράσημα των ασκήσεων και των σχολών, δεν έχουν σχεδόν καμία αξία στις πραγματικές συνθήκες πολέμου. Η μοναδική αξία η οποία παραμένει αξεπέραστη στη γραμμή της μάχης, είναι αυτή της ατσαλωμένης και αντρειωμένης ψυχής. Αυτής της αδούλωτης ελληνικής ψυχής που έγραψε ιστορία στο Μανιάκι, στο Αλβανικό Μέτωπο, στην Εθνική Αντίσταση.

4. Κατά κανόνα οι φωνακλάδες και οι παλικαράδες των ειρηνικών εποχών, όλων των τύπων και όλων των αποχρώσεων, στη γραμμή της μάχης και στην κλαγγή των όπλων, γίνονται… λαγοί.

5. Κατά κανόνα επίσης, αυτοί που κρατούν τη γραμμή, είναι οι ήρεμοι, οι λιγομίλητοι, οι συνετοί αλλά και αποφασισμένοι Πατριώτες. Αυτοί που για τρεις χιλιάδες χρόνια, σε τούτον τον τόπο τον μικρό τον μέγα, γνωρίζουν πως και γιατί πρέπει να φυλάνε Θερμοπύλες.

6. Τέλος, η υπεροπλία, είναι σημαντικότατος και αποφασιστικός παράγοντας για τη νίκη, ομού με το υψηλό ηθικό των μαχητών.

Δεν θέλω να προσθέσω τίποτε περισσότερο, για τις ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Με θλίβει βαθειά η σημερινή εικόνα της Πατρίδας μου, των ηγεσιών της αλλά και ενός μεγάλου τμήματος του Λαού μας, που ακόμη και τώρα, καταμεσής της κρίσης, ψάχνει για «δανεικά» και όχι για «ιδανικά».

Ένα μήνυμα ωστόσο, τόσο για τους… μαχητές του πληκτρολογίου, όσο και για τους γνωρίζοντες. Ο υπογράφων 60χρονος μαχητής, θα βρίσκεται από τους πρώτους με το Εθελοντικό του Σύνταγμα, στον Έβρο, ή όπου αλλού χρειαστεί, απέναντι στη τουρκιά. Έτσι έμαθε να πράττει από τα νιάτα του, έτσι θα πράξει και τώρα.

Και μία παράκληση. Ιδιαίτερα απευθυνόμενη σε όλους τους αγνούς Πατριώτες, απογόνους αυτών που έφτιαξαν το '21 και την Εθνική Αντίσταση. Ιδιαίτερα μάλιστα απευθυνόμενη στα παλληκάρια των Ειδικών Δυνάμεων και στους Αξιωματικούς γραμμής. Από Συνταγματάρχη και παρακάτω δηλαδή:

Μελετήστε σας παρακαλώ τον σύγχρονο Θουκυδίδη της Ελλάδας. Τον Παναγιώτη Κονδύλη και ιδιαίτερα το απόσπασμα για «τις παραμέτρους ενός ελληνοτουρκικού πολέμου», από το βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου».

Το παρακάτω κείμενο του αείμνηστου Κονδύλη, είναι μεγάλο. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια εποχή, που ελάχιστοι διαβάζουν τέτοιου τύπου κείμενα. Οι περισσότεροι, αντέχουν μόνο σε συνθήματα λίγων αράδων, σε σαπουνόφουσκες δηλαδή.

Παρ' όλα αυτά, θα επιμείνω, παρακαλώντας σας θερμά, όχι μόνο να το διαβάσετε, αλλά και να το μελετήσετε. Έστω τμηματικά.

Σας διαβεβαιώνω, πως μόνο τότε θα κατανοήσετε τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά, και παράλληλα θα καταλάβετε καλύτερα, τι είναι και τι προτείνει το Αμεσοδημοκρατικό μας Κίνημα, το Πατριωτικό Μέτωπο, για την Παλλαϊκή Άμυνα με το κεντρικό της σύνθημα: Ένα όπλο, σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com