10.6.13

Το ολοκαύτωμα, οι «Έλληνες Εβραίοι», ο αντισημιτισμός και οι προβοκάτσιες. Υπάρχει περίπτωση να μου απαντήσει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος;

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Οδυσσεύς ΠάτσηςΠρος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 Κύριοι,
 διάβασα στην «Efenpress» την ανακοίνωση που στείλατε προς την ελληνική Βουλή και τα κόμματα με αφορμή την άρνηση του ολοκαυτώματος εκ μέρους του κ. Κασιδιάρη.
 Αφού σας διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι αρνητής του Ολοκαυτώματος έχοντας σαν άποψη ότι δεν μπορεί κανείς, ούτε και σεις, να οικειοποιηθεί αποκλειστικά αυτή την μελανή σελίδα της ανθρωπότητας (θα αναφερθώ πιο κάτω ειδικά σε αυτό) θα ήθελα να σταθώ σε δύο-τρία πράγματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον στο κείμενό σας και θα ήθελα να μου απαντήσετε αν και πολύ αμφιβάλλω.



Μιλάτε για «70000 Έλληνες Εβραίους που οδηγήθηκαν στον θάνατο για τον μόνο λόγο ότι γεννήθηκαν Εβραίοι». Πώς χρησιμοποιείτε τον όρο Εβραίος; Σαν εθνικό ή σαν θρησκευτικό προσδιορισμό; Γιατί αν τον χρησιμοποιείτε σαν εθνικό προσδιορισμό τότε η φράση δεν στέκει και είναι σαν να λέτε «Έλληνας Τούρκος, Έλληνας Ιταλός ή Κινέζος) εκτός και αν έχετε κάτι άλλο υπ' όψη σας και καλό θα ήταν να το μάθουμε και εμείς. Αν πάλι τον χρησιμοποιείτε σαν θρησκευτικό προσδιορισμό και πάλι δεν στέκει γιατί κανένας δεν γεννιέται Εβραίος ή Χριστιανός, Μωαμεθανός κτλ μια και χρειάζονται ορισμένες βασικές διαδικασίες για να ακολουθήσει κάποιος μια θρησκεία. Μάλλον θα έπρεπε  να πείτε ότι «γεννήθηκαν από Εβραίους γονείς»
Επειδή, όπως λέτε, ενδιαφέρεστε να μην προσβληθεί η μνήμη εκείνων των Ελλήνων που έσωσαν Εβραίους από τους ΝΑΖΙ, μεταξύ των οποίων οπωσδήποτε θα ήσαν πολλοί Πόντιοι και Μικρασιάτες, μπορείτε  να μου πείτε τι κάνετε εσείς για την μνήμη αυτών των ανθρώπων; Έχετε αναγνωρίσει την γενοκτονία τους;  Τιμάτε επισήμως την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας τους; Συμμετέχετε σαν ΚΙΣΕ στις εκδηλώσεις τους;  Δεν πρέπει να είναι αμφίδρομες οι υποχρεώσεις; Αλήθεια, πήγε ποτέ κάποιος Ισραηλινός πρωθυπουργός, υπουργός ή απλός βουλευτής να μιλήσει στην γενική συνέλευση των συλλόγων-σωματείων του απόδημου Ελληνισμού; Τα δικά μας τα «ζώα μας αργά» γιατί πηγαίνουν σε αντίστοιχες  δικές σας;
Αναφέρεστε στο «Ολοκαύτωμα, όπως ακριβώς έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ και από όλα τα πολιτισμένα έθνη που δεν θέλουν να ξεχάσουν». Ανέτρεξα σε πολλές πηγές αλλά κατέληξα στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ   όπου βρήκα ότι με το ψήφισμα 60/7 που εγκρίθηκε την 1/11/2005 μεταξύ άλλων ο ΟΗΕ αναφέρει [...  Το ψήφισμα για τη «Μνήμη του Ολοκαυτώματος» όρισε την 27η Ιανουαρίου ως ετήσια Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος - με τελετές και δραστηριότητες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών σε όλο τον κόσμο. Η Γενική Συνέλευση του 2006, είχε συγκεντρώσει πάνω από 2200 άτομα, με παγκόσμια ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης.
Υπενθυμίζοντας την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επαναβεβαιώνει ότι «το Ολοκαύτωμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του ενός τρίτου του εβραϊκού λαού μαζί με αμέτρητα μέλη άλλων μειονοτήτων, θα είναι για πάντα μια προειδοποίηση σε όλους τους ανθρώπους για τους κινδύνους του μίσους, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της προκατάληψης »].
Εδώ βλέπουμε ότι ο ΟΗΕ σαφώς προσδιορίζει ότι τα θύματα ανέρχονται στο ένα τρίτον (1/3) του εβραϊκού λαού (εδώ σαν εθνότητα) ενώ τα μέλη άλλων μειονοτήτων είναι αμέτρητα δηλαδή, δεν κατέστη δυνατή η καταμέτρησή τους γιατί προφανώς ήταν πολύ περισσότερα από το μετρήσιμο 1/3 του εβραϊκού λαού και δεδομένου του, μη επιδεχομένου αμφισβήτησης, γεγονότος ότι το 1939/40 ο πληθυσμός των Εβραίων σε όλον τον κόσμο ανήρχετο σε περίπου εννέα εκατομμύρια  όπως και του γεγονότος ότι οι Εβραίοι στην αμερικανική ήπειρο, την Ασία, την Ρωσία, την Αγγλία, την Αυστραλία και το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής δεν υπέστησαν διώξεις και εκτελέσεις μάλλον ο ΟΗΕ πρέπει να έχει στρογγυλέψει λιγάκι -τι λιγάκι δηλαδή- προς τα επάνω τις εκτιμήσεις του,ενώ δίκαιο πρέπει να έχω κι εγώ που υποστηρίζω ότι κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί για ίδιον όφελος το Ολοκαύτωμα. Απορώ πάντως που ενώ μπορείτε, όποτε θέλετε, να αλλάξετε ακόμη και τον ΟΗΕ τον ίδιο, δεν αλλάζετε  ένα απλό 60/7 παλιοψήφισμα  που λέει πράγματα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζετε για να δέσει καλύτερα η Ιστορία!
Μιλάτε για αντισημιτισμό. Κατ' αρχήν δεν είστε ο μόνος σημιτικός λαός στην γη οπότε μάλλον «κατοχυρώσατε την πατέντα » του όρου με το έτσι θέλω. Πώς μπορεί να θεωρηθεί αντισημίτης ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα αγαπά και σέβεται τους Άραβες ή τους άλλους λαούς της Μ. Ανατολής; Μήπως πρέπει να ξεκαθαρίσετε λιγάκι τι εννοείτε με τον όρο «αντισημιτισμός» και αν στέκει νομικά; 
Να σας πω και το άλλο; «Αντισημιτικές» -ας τις πούμε- επιθέσεις σε νεκροταφεία ή συναγωγές  δέχεσθε κάθε τέσσερα χρόνια, παραμονές δημοτικών εκλογών και μια και του χρόνου θα έχουμε εκλογές αναρωτιέμαι πώς δεν άρχισαν δειλά - δειλά τα πρώτα κρούσματα. Πολύ άργησε  ο γιατρός εδώ στα Ιωάννινα να αρχίσει τις «κινητοποιήσεις» εκτός και αν κατάλαβε ότι μάθαμε πια να ξεχωρίζουμε τις προβοκάτσιες..
Κλείνοντας σας λέω ότι κακώς στέλνετε τα παιδιά σας να υπηρετήσουν στον στρατό του Ισραήλ αντί για τον ελληνικό. Αλήθεια προς δόξα της πατρίδος Ελλάδας;
Τώρα, και με το δίκιο σας, θα μου πείτε ότι την επιστολή δεν την στείλατε προς εμένα, τον ελληνικό λαό δηλαδή, αλλά στους πρωθυπουργούς, υπουργούς και κόμματα, ο Θεός να τα κάνει, γιατί εμένα, με το δικαίωμα που σας δίνουν αυτοί που μόλις αναφέρθηκαν , δεν υπάρχει λόγος να με υπολογίζετε ,  με θεωρείτε αμελητέα ποσότητα - κούνια που σας κούναγε κι εσάς κι αυτούς- και άρα να μην περιμένω απάντηση από μέρους σας. 
Εγώ όμως, πάντα αφελής, θα περιμένω νέα σας....

«Ήπειρος η πατρίδα μας»


Οδυσσεύς Πάτσης