2.6.13

Εύγε !! Ούτε η καλύτερη προπαγάνδα των Τούρκων, δεν θα πετύχαινε τη δολιοφθορά που πέτυχε ο Πρωθυπουργός μας.

Efenpress: Οι Στρατηγοί είναι ασύγκριτα ποιο χρήσιμοι για τη Πατρίδα, από τον οποιονδήποτε πολιτικό με τα οποιαδήποτε καθήκοντα.Δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται καθημερινά...
____________________________


Γράφει ο Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ
Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι ο Πρωθυπουργός, ακολουθούσε μια μεθοδευμένη ενσυνείδητη επικοινωνιακή πολιτική «απουσίας» δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγει την κριτική και τη φθορά της «έκθεσης πολυλογίας» τύπου Βενιζέλου – Τσίπρα!!
Με όσα όμως φέρεται να έχει δηλώσει – σχολιάσει, τελευταία στο ΚΥΣΕΑ και στον Α/ΓΕΕΘΑ νομίζω ότι υπέπεσε σε σοβαρό ολίσθημα, αναντίστοιχο του κύρους και της σοβαρότητας ενός Πρωθυπουργού !! Με την καινοφανή αυτή δήλωση του, πέραν του ότι έπληξε ανεπανόρθωτα το ηγετικό προφίλ του, που με κόπο οικοδόμησαν οι σύμβουλοι του, τι άραγε κατάφερε :

1. Απαξίωσε τον «Ηγετικό» ρόλο του Αρχιστρατήγου, καθώς τον εμφάνισε, όχι μόνο να μην υπερασπίζεται τους στρατιωτικούς και να μην αξιώνει από την Κυβέρνηση, ΙΣΗ 
μεταχείριση στις οικονομικές θυσίες, των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ., με αυτές των υπόλοιπων πολιτών, αλλά και να πρωτοστατεί και να υπερβάλλει αυτοβούλως, στην οικονομική τους εξαθλίωση τους!!
2. Στρατιωτικός Ηγέτης που δε χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης των υφισταμένων του, παύει να είναι Ηγέτης, που θα ηγείται στρατευμάτων προορισμένων (εκ της αποστολής των) να θυσιαστούν για τη προάσπιση της Πατρίδας και …. μετεξελίσσεται σε «κατ’ απονομή» τεχνοκράτη δημόσιο υπάλληλο και ειδικότερα …. σε Υπουργό (μετά της σχετικής ασυλίας των πράξεων του).
3. Η ηθική απαξίωση του Α/ΓΕΕΘΑ, θα επισφραγιστεί πλέον κατά πανηγυρικό τρόπο, στο ενδεχόμενο «υπουργοποιήσεις» του, οπότε και ο υπερβάλλον ζήλος του για τις περικοπές μισθών – δαπανών στις Ε.Δ., θα φανεί ως μια προσυμφωνημένη συναλλαγή του.
4. Η δήλωση συσχέτισης «των μισθολογικών κλιμακίων, με τη δομή δυνάμεων», δείχνει παντελώς άσχετο άτομο με το αντικείμενο, το οποίο (άτομο) αν τυγχάνει να είναι και Πρωθυπουργός, τότε είναι άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την ασφάλεια της Χώρας !!! Και δε φτάνει το ολίσθημα του, αλλά κόπτεται κιόλας, διότι τη συμπεριφορά του, δεν την εφάρμοσαν οι άλλοι ηγέτες Χωρών, το στράτευμα των οποίων ….. είναι υπόδειγμα προς μίμηση (τυχαίο !?)
5. Το μήνυμα που ήθελε ο Πρωθυπουργός να περάσει στην κοινωνία και αν πράγματι το εννοεί, ότι «οι Ηγέτες θα πρέπει να μπαίνουν μπροστά και να δείχνουν το δρόμο με το παράδειγμα τους», τότε ας το εφαρμόσει και ο ΙΔΙΟΣ, ας περικόψει πρώτα αυτός το δικό του μισθό, στα 2.000 ευρώ (δηλαδή 500 περισσότερα του Αρχηγού) και ας διαβαθμίσει έπειτα τους ΠΑΝΤΕΣ ανάλογα, μέχρι τον (μνημονιακό) κατώτατο μισθό. Μόνο τότε θάχει αξία η δήλωση – μήνυμα του Πρωθυπουργού, για επιμερισμό των βαρών και σύμπνοια στις θυσίες σωτηρίας της Πατρίδας. Μόνο τότε αυτό, θα τύχει ενσυνείδητης αποδοχής από το λαό και εφαρμογής από ΟΛΑ τα διοικητικά κλιμάκια της Χώρας.
6. Άλλως, θα πρέπει, είτε να αιτιολογήσει αν η καθαρίστρια και ο ηλεκτρολόγος της Βουλής παίρνουν διπλάσιες αποδοχές του Α/ΓΕΕΘΑ, διότι αυτό αντικατοπτρίζει η διαβάθμιση της αντίστοιχης προσφοράς τους, είτε να αποδεχθεί την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αδυναμία εφαρμογής, της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών του, δηλαδή της ανικανότητας του να ηγείται και να κυβερνά.
7. Το πλέον σοβαρό όμως ολίσθημα του Πρωθυπουργού (και όσων, τον άκουσαν απαθείς), είναι ότι, η δήλωση του πλήττει κεραία την ομοψυχία και την πειθαρχία του στρατεύματος, δηλαδή τα μόνα χαρακτηριστικά που δεν θά πρεπε νάχει κλονίσει η οικονομική κρίση, σπείρωντας δαιμόνια στις τάξεις των στελεχών των Ε.Δ. (περί προνομιούχας ελίτ – καταφρονημένους υποτελείς κλπ). Τέτοιο πλήγμα, ούτε η πιο επιτυχημένη «ψυχολογική επιχείρηση» δολιοφθοράς των Τούρκων, δεν θα είχε επιτύχει !!
8. Τέλος, αν όλα αυτά ειπώθηκαν στο πλαίσιο μιας φτηνιάρικης πολιτικής καλάδας ψήφων, της μεγάλης τάξης των μικρο-μεσαίων στελεχών των Ε.Δ. (αναστροφή κλίματος λένε οι ειδικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού), τότε μάλλον πρόκειται «για βοσκό που κατέβηκε για ψάρεμα με πεταχτάρι», καθώς θα πρέπει να εξηγήσει, όχι μόνο πόσα παίρνει η «ελίτ των ανωτάτων», αλλά και γιατί, αυτοί που καταχτυπιούνται στις θάλασσες ή πετάνε καθημερινά με 5λεπτες ετοιμότητες ή κάθε χρόνο μαζεύουν τα μπαγκάζια της οικογένειας τους και μετακινούνται από βουνοκορφή σε βουνοκορφή της Πατρίδας μας, παίρνουν μόλις 800 και 900 ευρώ !!

ΝΑΙ εμείς οι στρατιωτικοί πιστεύουμε ότι επιτελούμε «λειτούργημα» (δηλαδή, ότι η προσφορά μας, δεν αποτιμάται λογιστικά) και για αυτό η σιωπή και η συγκατάβαση μας στις θυσίες, πολλές φορές εκλαμβάνεται ως αδυναμία αντίδρασης και ανώδυνη αποδοχή τους. Καλό όμως είναι οι υπαίτιοι, «να μη μιλούν για σκοινί, στο σπίτι του κρεμασμένου» !!