29.6.13

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ακάλυπτο αφήνει η ΝΔ και το Μαξίμου τον Μ.Βορίδη στον οχετό ύβρεων του ΠΑΣΟΚ

Efenpress: "Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα"!
____________________

Το σχέδιο συγχώνευσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ (γιατί η συγκυβέρνηση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από πρόβα του συγκεκριμένου σχεδίου) αντιμετωπίζει τεράστια και κάθετη αντίδραση από την βάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κινείται σαφώς δεξιότερα του κέντρου, ενώ το ΠΑΣΟΚ πριν λίγο εξαπέλυσε οχετό κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. 


 Με τον βουλευτή, και πρώην υπουργό και δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη να ζητεί παραίτηση "εδώ και τώρα" της κυβέρνησης, προσφυγή στην λαϊκή βούληση και εξεταστική κατά των υπαιτίων του Μνημονίου και τον έτερο βουλευτή και πρώην υπουργό (κατά πολλους και πιθανό διάδοχο του Α.Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος), Μάκη Βορίδη να λέει τα αυτονόητα ("Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψαν την Ελλάδα") ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς θα πρέπει να κατάλαβε ότι έρχονται δύσκολες ώρες.


Η ομιλία Βορίδη "έτσουξε" τους συνεταίρους του Α.Σαμαρά στην εξουσία: Ο υπευθύνος επικοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδη, απάντησε μέσω Twitter.
Χαρακτήρισε τον Μάκη Βορίδη «γνήσιο νοσταλγό του χουντικού παρελθόντος του» και επισημαίνει πως όσο «οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».
Ακόμα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τοποθετηθεί για τις ύβρεις κατά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου. Θα το πράξει ή θα τον αφήσει ακάλυπτο και θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να τον βρίζει;
Αναλυτικά η επίθεση του Δ.Καρύδη:
«Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντώνη Σαμαρά. Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».
Σε ανάλογο ύφος τοποθετήθηκε και ο "Ηρακλειδέας" του ΓΙώργου Παπανδρέου ο Μιχάλης Καρχιμάκης:
«Κύριε Μάκη Βορίδη....
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν.
Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων με την προσφορά, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.
Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών, της διαίρεσης, της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων, της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης.
Οταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου να είστε πολύ προσεκτικοί.
Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε γκοτζαμάνηδες και υπονομευτές της δημοκρατίας και της πολιτικής και της κοινωνικής».
Προς απάντηση στις δηλώσεις Βορίδη η αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας, Φώφη Γενηματά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.
Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο».
Αυτούς, ο Α,Σαμαράς τους έκανε συγκυβερνήτες του και τους επιτρέπει να βρίζουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από την Συγγρού.
Προφανώς αποδέχεται τις ύβρεις κατά του Μ.Βορίδη από το ΠΑΣΟΚ των Μνημονίων και των Α.Τσοχατζόπουλου, Τ.Μαντέλη, Θ.Τσουκάτου κλπ για να μην πάμε στους παλαιότερους, Ν.Αθανασόπουλο, Μένιο Κουτσόγιωργα κλπ...
Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και σημείωσε σε αυστηρό ύφος «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Εθνους».
Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης, δεν παρέλειψε να στοχεύσει τα πυρά του και κατά της Αριστεράς κάνοντας λόγο για μεγάλη σύγκρουση και αναμέτρηση και τονίζοντας ότι η «ήττα της Αριστεράς είναι και νίκη της παράταξής μας».
Λίγο πριν ο Ν.Κακλαμάνης είχε ζητήσει άμεση παραίτηση της κυβέρνησης ενώ επιτέθηκε στην πολιτική των Μνημονίων που ακολουθεί πιστά ο Α.Σαμαράς.
"Η πατρίδα μας βιώνει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει Μπορούμε αυτό να το πούμε "δημοκρατία"; Τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για την τύχη του; Θέλω να κοιτάζω τον πολίτη στα μάτια, γιατί άλλα του υποσχέθηκα προεκλογικά και άλλα έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα. Γνωρίζω, όσο λίγοι, τον Αντώνη Σαμαρά και του λέω ότι εθνικό συμφέρον είναι ορισμένα απλά πράγματα:
Εθνικό συμφέρον είναι η καταπολέμιση της ανεργίας. Ντρέπομαι για τη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που είπαν ότι θα διαθέσουν 6 δισ. ευρώ για 25 εκατομμύρια ανέργους.
Εθνικό συμφέρον είναι να εξοφλούνται οι υποχρέωσεις του κράτους και όχι τα ομόλογα της Μπούντεσμπανκ. Άκουσα ότι αν γίνονταν εκλογές, θα χάνονταν τα 3,3 δισ. της επόμενης δόσης. Τίποτε δεν θα χανόταν, γιατί τα 3,3 δισ. θα πάνε στα χρέη, γιατί έτσι αποφάσισε ο αλήστου μνήμης Λουκάς Παπαδήμος, άνθρωπος των τραπεζών.
Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των πολιτών. Εθνικό συμφέρον είναι να μην κόβονται μόνο μισθοί και συντάξεις, αλλά να έρθει επιτέλους το δίκαιο αναλογικό φορολογικό σύστημα. Δεν εμπιστεύομαι την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εμπιστεύομαι όμως τον αναπληρωτή κ. Σταϊκούρα.
Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των συνόρων. Όπου να΄ναι έρχεται το σχέδιο Ανάν ΙΙ και τον Ιούνιο ανοίγει το Σκοπιανό. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από το συνέδριο ότι το όνομα "Μακεδονία" δεν διαπραγματεύεται και δεν παραχωρείται».
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο -η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή και κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε- πρέπει να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα ανθρώπινη χωματερή».
Τέλος, στράφηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με τον κατ΄ανάγκην κυβερνητικό εταίρο μας, δεν μπορούμε να δεχόμαστε κριτική από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και ο πρώην πρόεδρός του λοιδώρησε τη χώρα μας διεθνώς.
Επ'αυτών κάποια θέση από το Μαξίμου υπάρχει;
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr