24.6.13

Πολλές οι «καραμπόλες» - Σενάριο για μετακίνηση Δένδια



Σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων στο Μαξίμου. Αμέσως μετά αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Θα προηγηθούν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα γίνουν σήμερα το βράδυ στην βουλή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και θα αναλάβει και το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα έχει πιθανότατα δύο αντιπρόεδρους, καθώς την υψηλόβαθμη αυτή θέση θα έχει και ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Άμυνας. 

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Ευ. Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών, τότε Αναπληρωτής θα αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκη και υφυπουργός ο Δ. Κούρκουλας. 

Ο Π. Κουκουλόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον Μ. Βορίδη να πηγαίνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή στο υπουργείο Υποδομών  
Φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι Χ. Αθανασίου 

Το υπουργείο Ανάπτυξης «σπάει» στο ένα θα είναι επικεφαλής ο Κ. Χατζηδάκης. 

Ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 
θα έχει πλέον και υφυπουργό τον Κ. Τριαντάφυλλο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Την τελευταία ώρα φτάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία για μετακίνηση του Ν. Δένδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει ο Π. Παναγιωτόπουλος  

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακούγεται ότι θα τοποθετηθεί στο υπ. Ναυτιλίας ή στο υπ. Υγείας 

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για την θέση του αρμόδιου υφυπουργού για την δημόσια τηλεόραση είναι ο Π. Καψής. 

Στις υπουργικές τους θέσεις τους θα παραμείνουν οι Γιάννης Στουρνάρας (υπ. Οικονομικών) Ο. Κεφαλογιάννης (Τουρισμού) Κ. Αρβανιτόπουλος (υπ Παιδείας) και Αθ. Τσαυτάρης (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης)

real