19.6.13

Σε… ενδιαφέρον γαλλικό πλοίο ο αρχηγός του ΓΕΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε τον Ναύσταθμο Κρήτης από 17 έως 18 Ιουνίου 2013. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, ο Αρχηγός ΓΕΝ επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Ναύσταθμου Κρήτης και Πολεμικά Πλοία που ελλιμενίζονται στο Ναύσταθμο και συνομίλησε με το προσωπικό.
 Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΝ κήρυξε την έναρξη του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) με θέμα: «Μελλοντική Θαλάσσια Ασφάλεια – Οι Ρόλοι των Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής». Το εν λόγω συνέδριο παρέχει νέες ευκαιρίες για συζήτηση και προτάσεις, σε θέματα θαλάσσιας ασφάλειας και τις διασυνδέσεις της με θέματα επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής, μελετώντας τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις.


Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Ναυτικού της Λιβύης, Αρχιπλοίαρχο Hasan Ali Bushnak, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ μαζί με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Jean Loup Kuhn-Delforge, επισκέφθηκαν εν πλω τη γαλλική Φρεγάτα FORBIN, και παρακολούθησαν μέρος ασκήσεων συνεργασίας του Γαλλικού Πλοίου με Ελληνικές Μονάδες.
Το συγκεκριμένο πλοίο, κλάσεως HORIZON, έχει ιδαίτερο δυνητικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα λόγω των αντιαεροπορικών επιδόσεών του, έναν τομέα στον οποίο είναι γνωστό ότι πάσχει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Η ναυπήγησή του ξεκίνησε το 2002 και είναι το έκτο πλοίο του γαλλικού Ναυτικού που φέρει το όνομα Γάλου ναύαρχου του 17ου αιώνα (Claude Forbin-Gardanne).

defence-point