1.6.13

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ. Γερμανία-Ιταλία "σφάζονται" για μετανάστες!


Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου με αιχμή του δόρατος τους οικονομικούς μετανάστες από την Αφρική, στους οποίους η Ιταλία φέρεται να χορήγησε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίμηνης παραμονής στο χώρο του Σέγκεν, δίνοντάς τους 500 ευρώ ώστε να αναχωρήσουν για τη Γερμανία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ γερμανικών και ιταλικών αρχών η Ιταλία δεσμεύθηκε να δεχθεί πίσω τους μετανάστες, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

H ιταλική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει επίσημα τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ετοιμάζεται να ξαναδεχθεί τους αφρικανούς πρόσφυγες που φέρεται να ενθάρρυνε να μεταβούν στην Γερμανία. Πηγές του ιταλικού τύπου αναφέρουν ότι η θέση και το μέλλον των προσφύγων αυτών πρόκειται να εξετασθούν προσεκτικά, η κάθε περίπτωση με ξεχωριστό τρόπο.
Η υπόθεση όμως έλαβε μεγάλη έκταση στον ιταλικό Τύπο, που αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά και στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης προσφύγων στα λεγόμενα κέντρα διαμονής τους. Το δε ειδησεογραφικό πρακτορείο Αgenzia Italia τιτλοφορεί την σχετική του είδηση: «η Ιταλία ενδίδει και παίρνει πίσω τους πρόσφυγες που έστειλε στην Γερμανία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr