10.6.13

"ΒΟΥΤΙΑ" ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Κάτω από τις 900 μονάδες πάει η αγορά...


Σημαντικές πιέσεις δέχεται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο στην Αθήνα, λόγω του φιάσκου στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
 
Πλέον ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει τη στήριξη των 960 μονάδων και εν συνεχεία απώλεσε το επόμενο κρίσιμο τεχνικό σημείο στις 936 μονάδες όπου εντοπίζεται το 61,8% επίπεδο διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού κύματος. Τώρα βρίσκεται στις 929 μονάδες και συνεχίζει να υποχωρεί με ενδεχόμενο να διασπάσει προς τα κάτω και τις 900.
 
Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής βουτιάς σε επίπεδο Γενικού Δείκτη είναι απότοκος του μηδενισμού και της διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου από τον Γενικό Δείκτη και τον δείκτη FTSE Large Cap που ισοδυναμεί με «λογιστικές» απώλειες 2,4% και 2,11 αντίστοιχα.
Πτώση (σε όλες τις μετοχές η πτώση είναι συνεχής και οι τιμές που δίνουμε αφορούν την ώρ που φράφτηκε το κείμενο) 2,10% για την Εθνική στα 4,10 ευρώ. Με πτώση 7,32% η μετοχή της Alpha banκ στα 0,486 ευρώ. Με βουτιά 3,46% τα Ελληνικά Πετρέλαια και πάνω από 2% σε ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο. Με κέρδη 1,66% η Βιοχάλκο και οριακά κέρδη σε ΕΧΑΕ και Eurobank Properties.  
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr