17.6.13

ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ "ΔΩΡΑ" Α.Σαμαράς: "Αυτά τα "9" σημεία προτείνω για να μην πάμε σε εκλογές" - Δίνει ως bonus υπουργεία


Επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο κλείσιμο της ΕΡΤ όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αλλά όμως κατέθεσε πρόταση απεμπλοκής "9" σημείων που δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ αλλά και το κυβερνητικό σχήμα ως "αντισταθμιστικά" στους υπόλοιπους δύο πολιτκούς αρχηγούς.
 Επιβεβαιώνοντας και προηγούμενη δημοσίευση του defencenet.gr ότι θα ρίξει στο τραπέζι και το "χαρτί" του ανασχηματισμού το οποίο ενδιαφέρει πρώτιστα το ΠΑΣΟΚ και τον Ε.Βενιζέλο. Πρόκειται το ένα από τα "δώρα"-αντισταθμιστικά οφέλη που δίνει στυος εταίρους του για να συνεχίσουν να είναι εταίροι...

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός πρότεινε  τη δημιουργία  διακομματικής επιτροπής για τη διοίκηση της ΕΡΤ  η οποία θα αναλάβει την ενδιάμεση διαχείριση της ΕΡΤ . Η ίδια διακομματική επιτροπή θα τοποθετήσει νέα προσωρινή διοικούσα επιτροπή  στην εθνική ραδιοτηλεόραση.
Στις προτάσεις Σαμαρά προστέθηκε ο διορισμός αρμόδιου υφυπουργού για την αναδιοργάνωση δημόσιας τηλεόρασης, κάτι που σημαίνει πως η σχετική αρμοδιότητα φεύγει –εάν γίνει δεκτή η πρόταση από τους δύο άλλους αρχηγούς- από τον Σίμο Κεδίκογλου.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός άνοιξε και το θέμα του ανασχηματισμού όπου αυτός προσδιορίστηκε για μετά από το συνέδριο της ΝΔ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου.
Ο Α. Σαμαράς πρότεινε ακόμη την επικαιροποίηση του της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, τον συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, επισημαίνοντας την ανάγκη να μην πάει η χώρα σε εκλογές, να μην παραγραφούν εξαιτίας των εκλογών η ποινική δίωξη των υπευθύνων για την λίστα Λαγκανρτ αλλά και να μη χαθεί η ευκαιρία για την ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας με τον αγωγό TAP  και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.,
Εντύπωση πώς προκαλεί πως ο πρωθυπουργός και παρά τις προτάσεις που έφερε στο τραπέζι δεν κάνει πίσω αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, παρά μόνο κάνει λόγο για μια ενδιάμεση κατάσταση την οποία θα πρέπει να διαχειριστούν από κοινού και τα τρία κόμματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr