1.5.13

"O Λιάγκας σχολιάζει το Σαββατοκυριακό του στην Τήνο!"


Το Σαββατοκύριακο είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω στην πανέμορφη Τήνο.

Μπορεί να είναι ακόμα Απρίλιος, αλλά ο καιρός ήταν μαγικός, καλοκαίρι στα καλύτερά του, με ήλιο και γλυκό αεράκι. Η εκδίκηση του Έλληνα που Απρίλη μήνα μπορεί και πηγαίνει για μπάνιο στις πιο υπέροχες θάλασσες που στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας τις έχει και δίπλα του, ενώ τις ίδιες μέρες στη Γερμανία είχε 7 βαθμούς και χιονόνερο.
Για μια ακόμα φορά, τον τελευταίο καιρό που την επισκέπτομαι, η Τήνος ήταν κατάμεστη από κόσμο. Όχι μόνο επειδή είχε υπέροχο καιρό. Στην κοινωνία της Τήνου η Παναγιά παίζει καταλυτικό ρόλο.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί φτάνουν στο νησί όλο το χρόνο για προσκύνημα, πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, και όλο αυτό το κύμα τουρισμού, θρησκευτικού πρωταρχικά ενδιαφέροντος, είναι αυτό που έχει κάνει το λιμάνι της Τήνου πρώτο σε επισκεψιμότητα στο Αιγαίο. Είτε πιστεύουμε είτε όχι, είναι σημαντικό που ανθεί και αυτό το είδος τουρισμού σε μια εποχή που  ενέσεις στην οικονομία είναι απαραίτητες. Και είναι ευχάριστο πως στην Τήνο οι άνθρωποι της εκκλησίας, με τη σειρά τους, προσπαθούν να κάνουν κι αυτοί το καλύτερο για τον τόπο τους.

faysbook.gr

.