11.5.13

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ CUMHURIYET "2000 Μαχητές της Αλ Κάιντα Τούρκοι πολίτες πολεμούν στη Συρία" - Το "μακρύ" χέρι της ΜΙΤ;


Παραδοχή των Τούρκων για το ρόλο που παίζουν στον "βρώμικο" πόλεμο της Συρίας, είχαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής ε/φ «CUHMURIYET» με τίτλο «2.000 μέλη της “AL QAEDA” είναι ανάμεσά μας»,
ΣΤο δημοσίευμα βέβαια  επισημαίνεται ότι η «MIT» και το Τμήμα Πληροφοριών της Δνσης Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι στην Τουρκία βρίσκονται περισσότερα από 2.000 μέλη της «AL QAEDA», προσπαθώντας έτσι, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το επίσημο κράτος δεν έχει ουσιαστική ανάμειξη στο συριακό ζήτημα, και ότι η "κακόμοιρη" ΜΙΤ προσπαθεί και αυτή να ελέγξει τα άτομα, αυτά που πηγαινοέρχονται από τα διάτρητα τουρκικα σύνορα .

Τα άτομα αυτά, τα οποία είναι Τούρκοι πολίτες, έλαβαν εκπαίδευση σε στρατόπεδα της «AL QAEDA», σε χώρες όπως Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βοσνία και Τσετσενία. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην Τουρκία με την ιδιότητα των «πολεμιστών».
Οι δραστηριότητές των εν λόγω ατόμων, τα οποία έχουν οργανωθεί υπό τη μορφή «πυρήνων», παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς. Επιπροσθέτως, πηγές αναφέρουν ότι Τούρκοι πολίτες, μέλη της «AL QAEDA», συμμετείχαν σε συμπλοκές στο Αφγανιστάν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μερικά μέλη της οργάνωσης «HIZBUT TAHRIR», τα οποία δεν αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», υποστηρίζοντας πως οι αγώνες τους πρέπει να δίδονται σε πολιτικό επίπεδο, φέρεται να βρίσκονται στη Συρία, πολεμώντας στο
πλευρό των αντικαθεστωτικών.
Επίσης, τα υπόψη άτομα φέρεται να έχουν ανακριθεί στο παρελθόν από την Εισαγγελία.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης εισέρχονται από και προς τη Συρία μέσω της συνοριακής πύλης Yayladagi (του Νομού Hatay), όπου οι έλεγχοι ασφαλείας
είναι ανεπαρκείς.
Εν ολίγοις οι Τούρκοι απλώς τηρούν τα προσχήματα της μη επίσημης ανάμειξής τους στη Συρία, και χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό παραστρατιωτικές ομάδες, όπου ακόμα και αν συλληφθούν μέλη τους στη συριακή επικράτεια, η Άγκυρα θα μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία.
Μην ξεχνάμε το περσινό φιάσκο της σύλληψης Τούρκων αξιωματικών στο συριακό έδαφος, κάτι που η Άγκυρα δεν θέλει ποτέ να ξαναεπαναληφθεί.
Αυτό που συνεχίζει να κάνει αίσθηση όμως, είναι το γεγονός πως την Αλ Κάιντα όλοι υποτίθεται την κυνηγούν, αλλά όλοι δουλειές μαζί της κάνουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr