12.5.13

Μεταξύ "κατεργαραίων" συγκάλυψη



Ύστερα από διακομματική συναίνεση (!) δίνεται άφεση αμαρτιών από τη Βουλή στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, και υποψηφίους των περιφερειακών/δημοτικών εκλογών του 2010 για παραβάσεις του νόμου περί εκλογικών δαπανών.

Τι να πρωτοπεί κανείς για το τραγελαφικό αυτό συγχωροχάρτι.. Οι παραβάσεις ή τα εγκλήματα (εξαρτάται από το αν είναι κανείς εντός ή εκτός βουλής) περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παραβάσεις περί αφισοκόλλησης, μη έγκαιρης υποβολής οικονομικών στοιχείων, υπέρβασης ορίων χρηματοδότησης/εκλογικών δαπανών κτλ. Ότι δηλαδή απαγορεύει ο νόμος της ίδιας βουλής που εξέδωσε το συγχωροχάρτι!


Οι τραγικοί φαύλοι βουλευτές δικαιολόγησαν τα κομματικά τους αδέρφια (ή παιδιά) των τοπικών εκλογών, λέγοντας πως δεν είχαν κατάλληλο χρόνο ενημέρωσης για τις προβλέψεις του νόμου! Άσχετο βέβαια το γεγονός πως για να συμμετέχει κανείς στις εν λόγω εκλογικές διαδικασίες υπογράφει πως αποδέχεται πλήρως την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία…
 
Σε μια Δημοκρατία: Οι πολιτικοί δεν αλληλοκαλύπτουν τα αδικήματα και τα εγκλήματά τους. Αντιθέτως, τιμωρούν σκληρά τους εκπεσόντες ηθικά συναδέλφους τους για να παραδειγματίσουν ολόκληρη την Πολιτεία. Σε μια Δημοκρατία υπάρχει αυτόνομη Δικαστική Εξουσία (και όχι διορισμένη και υποταγμένη) η οποία θέτει ως αντισυνταγματικά τέτοιου τύπου νομοθετικά σκάνδαλα.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας