22.5.13

Συγκλονίζει η δολοφονία γυναίκας από τον ανήλικο γιο της



Συγκλονίζει το Αγρίνιο η δολοφονία 51χρονης γυναίκας από τον ίδιο τον ανήλικο γιο της. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr το φονικό έγινε στις στις 2:15 τα ξημερώματα στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην οδό Ιωνίας.

Ο μαθητής τρίτης Λυκείου μετά από έντονο καβγά μαχαίρωσε με κουζινομάχαιρο τρεις φορές -στο στήθος, την ωμοπλάτη και τον αντίχειρα- τη μητέρα του προκαλώντας της ακαριαίο θάνατο την ώρα μάλιστα που ο πατέρας ήταν στο σπίτι,καθώς κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της. Σοκάρει επίσης η ομολογία του ανήλικου πως αφορμή για το φονικό ήταν η παρατήρησή της μητέρας του να κλείσει την τηλεόραση.
Ο μαθητής συνελήφθη λίγη ώρα μετά μέσα στο σπίτι όπου παρέμεινε και την προανάκριση ενεργεί η Ασφάλεια Αγρινίου ενόσω η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από την πρωτοφανή και δυσάρεστη είδηση.



Τι λέει η αστυνομία για το φονικό

“17χρονος ημεδαπός μαθητής συνελήφθη στο Αγρίνιο, για το θανάσιμο τραυματισμό της μητέρας του”. Aυτό υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το φονικό που συγκλονίζει το Αγρίνιο. Αναλυτικά αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συνελήφθη σήμερα (22.05.2013) τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, ένας ανήλικος ημεδαπός, 17 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Σε διαμέρισμα του συγκεκριμένου διόροφου διαδραματίστηκε το φονικό:



Ειδικότερα, ο 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου, μετά από διαπληκτισμό με την 51χρονη μητέρα του, στο σπίτι τους σε περιοχή του Αγρινίου, την τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι οικιακής χρήσης, προκαλώντας της τραύματα στο θώρακα, την ωμοπλάτη και τον αριστερό αντίχειρα. Αφορμή για το διαπληκτισμό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 17χρονου, υπήρξε παρατήρηση που του έκανε η 51χρονη μητέρα του, ενώ αυτός παρακολουθούσε τηλεόραση, προκειμένου να ξεκουραστεί καθότι σήμερα θα συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 17χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε ως πειστήριο. 

Συγκλονισμένη η εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου


Πολλαπλό σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου προκάλεσε η είδηση της άγριας δολοφονίας 51χρονης γυναίκας από τον ανήλικο γιο της . Το φονικό που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, για ειδικότερους λόγους προκαλεί μεγάλη θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου καθώς μέλη της με διαφορετικούς ρόλους είναι τα τραγικά πρόσωπα της ιστορίας. Η αδικοχαμένη 51χρονη μητέρα δασκάλα σε δημοτικό του Αγίου Κωνσταντίνου, ο πατέρας καθηγητής και ο 17χρονος δράστης –ένας εκ των δύο παιδιών της οικογένειας, ο άλλος γιος σπουδάζει στο εξωτερικό- μαθητής της Τρίτης Λυκείου σε περίοδο πανελλήνιων εξετάσεων. Όπως είναι φυσικό τρεις σχολικές μονάδες του Αγρινίου σήμερα βιώνουν εντονότερα το οικογενειακό δράμα.

Απίστευτη είναι η είδηση για τους συναδέλφους και μαθητές της δασκάλας που “έφυγε” από τη ζωή, τους συμμαθητές και όλους όσους συναναστρέφονταν τον 17χρονο δράστη. Σοκαρισμένη η κοινωνία του Αγρινίου και όλοι όσοι διαβιούν στην περιοχή του συμβάντος της οδού Ιωνίας οι οποίοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την τραγική οικογένεια. Aρκούσε δυστυχώς ένας έντονος καβγάς μεταξύ μητέρας και γιου στις 2 τα ξημερώματα για να ωθήσει τον μαθητή να αρπάξει το κουζινομάχαιρο και να επιφέρει θανάσιμες μαχαιριές στη μητέρα του.

Θλίψη μεγάλη στο δημοτικό της άτυχης δασκάλας

«Η αντίδρασή τους είναι η αναμενόμενη, ίδια μ’ εμάς των ενηλίκων…». Με αυτή τη φράση η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου σχολιάζει την αντίδραση των μαθητών της 5ης τάξης που το πρωί έμαθαν για τον αδόκητο χαμό της δασκάλας που έπεσε νεκρή από τα χέρια του γιου της. Οι μαθητές συγκλονισμένοι βιώνουν μια σπάνια κατάσταση και είναι φυσικό να απαιτείται μια λεπτή διαχείριση και για τους ίδιους. Ο γιος που φοιτά στο 4ο Λύκειο Αγρινίου θα πάρει το δρόμο για τον Εισαγγελέα στο Αγρίνιο ωστόσο το πένθος απλώνεται και στο σχολείο της άτυχης δασκάλας όπου δίδασκε χρόνια τώρα . «Πρόκειται για γεγονός σπάνιο και συγκλονιστικό. Εγώ το έμαθα τελευταία. Τα παιδιά το ήξεραν ήδη. 

Διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο που πιστεύουμε. Τα έχουμε υπό την προστασία μας… Έχει ήδη έρθει και έχει μιλήσει σχολικός σύμβουλος με τα παιδιά. Η αντίδρασή τους είναι η αναμενόμενη, ίδια με εμάς των ενηλίκων…» αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου. 

real.gr