12.5.13

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: 'Εβαλαν πόδι στην Ελλάδα οι Αλβανοί εθνικιστές


alvanoi ethnikistes
Εκτός των εσχάτων ορίων θράσους κινούνται πλέον οι Αλβανοί ενόψει των κρίσιμων εθνικών εκλογών τους τον επόμενο μήνα. Η πλειονότητα των υποσχέσεων που δίνουν οι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία της γείτονος έχει σοβαρές συνέπειες στην Ελλάδα καθώς ανακοίνωσαν την δημιουργία εθνικιστικού φορέα με την ονομασία "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία - Τσαμουριά", όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Η ίδρυση του ελληνικού βραχίονα της ερυθρόμαυρης συμμαχίας έγινε στην περιοχή της Θεσπρωτίας από εκατοντάδες νέους, όπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, προβοκάτορες εθνικιστές Αλβανοί επέδραμαν και κατέστρεψαν το μνημείο νεκρών του υψώματος 731 στην Β. Ήπειρο όπου το 5ο Σύνταγμα Πεζικού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε δώσει την πιο συγκλονιστική μάχη και είχε την μεγαλύτερη αμυντική επιτυχία των ελληνικών Όπλων.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την παράδοση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο στη ΣΜΥ της σημαίας του ηρωικού 5ου ΣΠ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του πολιτικού φορέα:
"Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας κατάφεραν μετά από αρκετές εβδομάδες προσπάθειας τη δημιουργία παραρτήματος του κόμματος στην Τσαμουριά και την ίδρυση κόμματος για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων περισσότερων από 1 εκατ. συμπολιτών που εργάζονται και σπουδάζουν στην γειτονική χώρα, την Ελλάδα".
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία - Τσαμουριά μετά την ίδρυση των πρώτων παραρτημάτων στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να διευερύνει την δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.
Τα ονόματα που φέρουν να "παίζουν" με την ηγεσία του αλβανικού κόμματος, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, είναι αυτά των Οδυσσέα Τσενάι και Ταχίρ Μίτσι. Το κόμμα των Αλβανών αναμένεται να υποστηριχτεί από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Αλβανούς δημοσιογράφους που δουλέουν σε ελληνικά ΜΜΕ αλλά και από Αλβανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία του κόμματος των αλβανοφώνων στην Ελλάδα έχει φυσικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών μεταναστών, Ταχίρ Μίτσι, γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές τοποθετήσεις του εις βάρος των Ελλήνων.
http://www.spirospero.gr