8.5.13

Πρωτοφανής επίδειξη ιδεοληπτικής αγκύλωσης από ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο!


ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ενοχλούνται όταν ακούν τον Εθνικό Ύμνο και μάλιστα όταν αυτός ψάλλεται από στελέχη των παραγωγικών σχολών των ΕΔ και κατ'αυτό τον τρόπο αποδοκίμασαν με έντoνη ανακoίνωση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του κόμματος Θ.Δρίτσα την πρωτοβουλία των Δοκίμων και των Ευέλπιδων στην Ανάσταση να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο έξω από τον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου!

Στην πρωτοφανή - όσο και ιδεοληπτικά βλακώδη, αφού απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών - ανακοίνωση του Θ.Δρίτσα χαρακτηρίζεται «Κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού» το λεγόμενο "Κίνημα του Εθνικού Ύμνου" δηλαδή την απόφασή τους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο όταν ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς έψελναν το «Χριστός Ανέστη», το βράδυ της Ανάστασης.
Σύμφωνα με τον Θ.Δρίτσα, η εν λόγω ενέργεια «κινείται στα όρια της ασέβειας», ενώ αναφέρεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, «ο παριστάμενος Αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία έμειναν εμβρόντητοι» (προφανώς δεν έμαθε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ισχυρίζεται πως έχει δώσει εδώ και δύο χρόνια τέτοια εντολή ή μάλλον δεν υπάρχει τέτοια εντολή...).
Σε ανακοίνωσή του ο Θ.Δρίτσας  "εκφράζει την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας δεν θα επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 «Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού», το οποίο, όπως αναφέρει, προέβλεπε για τελετές – εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου".
«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του “Θείου Πάθους” και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι -και είναι- οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία υπογραμμίζει".
Δηλαδή κατά τον ΣΥΡΙΖΑ (που επιμένει να ... χύνει την καρδάρα με το γάλα...), το να ψαλθεί ο Εθνικός Ύμνος από Δόκιμους και Ευέλπιδες "είναι αντίθετο προς το μήνυμα του Θείου Πάθους" και δεν είναι"ούτε οικουμενικό" ούτε "πανανθρώπινο". Kαι μάλιστα καμουφλάρουν την αποδοκιμασία τους στον Εθνικό Ύμνο με επικλήσεις περί "ασέβειας προς τα Θεία"! Ποιος; Ο ... ΣΥΡΙΖΑ! Αν είναι δυνατόν να θέλουν να κυβερνήσουν με τέτοιες απόψεις...
Εδώ, πάντως δίνεται και μια καλή ευκαιρία στον Π.Καμμένο που φιλοδοξεί να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ποιες είναι οι θέσεις του εν προκειμένω για την ανακοίνωση...
Τέλος, διερωτάται αν πρόκειται για κίνηση «ηθελημένη η σύγχυση και ποιό είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;», αναφερόμενος στο γνωστό twitter του Α/ΓΕΕΘΑ. Δ.Κωσταράκου που (τι να κάνει ο άνθρωπος;) ποίησε την ανάγκη φιλοτιμία και έγραψε για "λεβέντικη ενέργεια".
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απλά καταδεικνύει ότι το κόμμα βρίσκεται ακόμα ψυχολογικά και σε επίπεδο αντιλήψεων, στο 3,5% και αρνείται ουισαστικά να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δάκρυσαν από συγκίνηση, αυτοί αποδοκιμάζουν ως να επρόκειτο περί φράξιας αριστερής οργάνωσης. Φοβούνται κάτι;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr