15.5.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




ΜΕ ΑΚΡΩΣ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΗΞΕ
Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟΝ  ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΑΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ
ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ»

ΕΠΑΘΕ ΚΑΘΙΖΗΣΗ Η ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!


«ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ! Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ  ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!»


Εκφράζοντας την απόλυτη  ικανοποίησή του ότι η Δικαιοσύνη προχωρά τους φακέλους για σκάνδαλα στη Σάμο που διερευνούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,  ολοκλήρωσε την αιφνίδια διήμερη επίσκεψή του στο νησί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του Κινήματος και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά  Μέσα, λίγο πριν την αναχώρησή του νωρίς το απόγευμα (15/5/2013), ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Αυτό το ταξίδι που έκανα στη  Σάμο είχε… καταδρομικό χαρακτήρα, δηλαδή το αποφασίσαμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να διερευνήσουμε  από κοντά δύο σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Το ένα, είναι η καταστροφική καταβύθιση της νέας προβλήτας της  ακτοπλοΐας στο Καρλόβασι που  εγκαινιάστηκε πριν από ένα μήνα και πλέον τίθεται εκτός λειτουργίας  για τουλάχιστον ένα χρόνο  και… βλέπουμε!

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα  από τον ίδιο τον Εισαγγελέα Σάμου  κ.Νίκο Φιστόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκα  σήμερα το μεσημέρι, ότι αυτεπαγγέλτως  άνοιξε φάκελο γι’ αυτό το σκάνδαλο, ενός έργου που πλήρωσε ο ελληνικός  λαός και το οποίο δεν κράτησε παραπάνω ούτε από… 30 μέρες και το οποίο θα κληθεί να πληρώσει για την ανακατασκευή του πάλι, το κορόιδο ο φορολογούμενος Έλληνας.

Όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική  και αποδοθούν οι ευθύνες στους  φταίχτες αυτού του σκανδάλου, εμείς  οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε να είναι εκείνοι που θα το αποπληρώσουν τη ζημιά. Είτε είναι ο εργολάβος είτε είναι οι υπεύθυνοι του Λιμενικού Ταμείου που παρέλαβαν το έργο είτε ο οιοσδήποτε άλλος.

Εκφράζω επίσης τον απόλυτο  σεβασμό μου για το έργο του  κ. Εισαγγελέα, ο οποίος, όπως πληροφορήθηκα, έχει ανοίξει φακέλους προκειμένου  να διερευνήσει όλα τα σκάνδαλα τα οποία έχω καταθέσει ως Ερώτηση  στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναφέρομαι στο «Φεστιβάλ  Καλομοίρης», στο Σωματείο «Αγάπη» που ενεπλάκη στη σίτιση των λαθρομεταναστών και στο θέμα του ΧΥΤΑ όπου «φαγώθηκαν» 5.000.000 ευρώ.

Υποσχέθηκα στον κ. Εισαγγελέα ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  για τα ζητήματα αυτά, θα του τα προσκομίσουμε επωνύμως και άμεσα.

Επισκέφθηκα επίσης τη Δ.Ο.Υ  Σάμου όπου χθες πληροφορήθηκαν ότι  καταργούνται τα τμήματα Ελέγχου  και Δικαστικού τα οποία μεταφέρονται στη Σύρο, με το αιτιολογικό ότι  για το νησί αυτό, η Σάμος έχει…  πλοίο δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζω ότι με βάση τις μνημονιακές διατάξεις τις οποίες είχε προαναγγείλει ο…αμνημόνευτος μνημονιακός Θεόδωρος Πάγκαλος, για κάθε θέση που θα καταργείται στο Δημόσιο, χάνει τη μονιμότητά του ο αντίστοιχος υπάλληλος, άρα μπαίνει στη διαδικασία της απόλυσης.

Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και με τη Χίο (τους στέλνουν στη Μυτιλήνη) και στην Κέρκυρα (τους στέλνουν στην Ηγουμενίτσα) και ποιός ξέρει που αλλού, θέλοντας να απαξιώσουν τη νησιωτική Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι το σχέδιο εκβιαστικής ερήμωσης των νησιών από τη συγκυβέρνηση του μνημονίου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για το ζήτημα της Δ.Ο.Υ θα καταθέσω άμεσα Ερώτηση στη Βουλή.

Είχα επίσης συνάντηση με τον  επικεφαλής της εδώ Κτηματικής Εταιρείας  του Δημοσίου που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με άλλους 2 υπαλλήλους αντί για 7 που προβλέπει το οργανόγραμμα.

Επισκέφθηκα τέλος, δύο κατεξοχήν  τουριστικές περιοχές του νησιού, το Πυθαγόρειο και το Κοκκάρι όπου και συνομίλησα με καταστηματάρχες  εν’ όψει της τουριστικής περιόδου, καταγράφοντας προβλήματα που μου έθεσαν υπόψη και που χρήζουν επίλυσης.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Πολιτευτές, τον Κώστα Χατζημιχάλη  και το Γιώργο Γαρυφάλλου που ήταν συνέχεια μαζί μου σε αυτές τις  διήμερες έκτακτες κινηματικές δράσεις  μας.

Στη Σάμο θα επιστρέψω πολύ σύντομα, πιθανόν μετά από ένα διήμερο ταξίδι που έχω να κάνω στη Λέσβο το μεθεπόμενο Σάββατο».

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφοντας στην Αθήνα θα αναχωρήσει αμέσως για την  επίσκεψή του στη Λαμία.

Απόψε, θα έχει συνάντηση με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής  Επιτροπής και αύριο θα επισκεφθεί το εργοτάξιο της Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο.