24.5.13

Ακης: Η παρουσία μου δεν είναι απαραίτητη

Efenpress: Για τι δεν τους ξεσκεπάζεις Τσοχατζόπουλε (όσο είσαι υγιής...)
-------------------------------------------

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη δίκη του μέχρι να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, ανακοίνωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.


Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν δεν μιλήσουμε με τους ανθρώπους που αποφάσισαν (σ.σ. την αγορά των όπλων) πολιτικούς και στρατιωτικούς. Αν δεν συζητήσουμε με τους ανθρώπους αυτούς δεν θα φανεί η αλήθεια». Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε το κατηγορητήριο «πλαστό και κατασκευασμένο στη Βουλή», ενώ όπως είπε, από το 2010 βιώνει μία σκευωρία, τονίζοντας: «Έζησα στο κοινοβούλιο μία μεθοδευμένη συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κουκουλώσουν την αλήθεια».


Ο Ά. Τσοχατζόπουλος, ανέφερε ότι αισθάνεται πως υπάρχουν δυνάμεις που μεθοδεύουν και επηρεάζουν την εξέλιξη και κατηγόρησε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ένα ΠΑΣΟΚ, που στο τέλος της ζωής του έφτασε σε εκφυλισμό και διάλυση, για να αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα, κατέφυγε σε απαράδεκτες διαδικασίες εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος, η γυναίκα του, το παιδί του και άλλοι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση και κατέληξε λέγοντας: «Η παρουσία μου εδώ πέρα αν είναι σε ρόλο θεατή δεν είναι αναγκαία». Ανέφερε ότι θα επανέλθει στην αίθουσα όταν και εφόσον το δικαστήριο καλέσει τους ανθρώπους που αποφάσισαν τις επίμαχες προμήθειες. «Στο μεσοδιάστημα θα μου επιτρέψετε να απόσχω και μην το θεωρήσετε αυτό ως περιφρόνηση του δικαστηρίου σας, αλλά ως διαμαρτυρία. Δεν έχω άλλον τρόπο».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι στόχος του δικαστηρίου είναι η ανεύρεση της αλήθειας που είναι και η ουσία της δίκης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, απάντησε ότι θα επανέλθει όταν κληθεί το ΚΥΣΕΑ για να ακούσει τον κ. Κατσιάνη να του απαντά: «Εμείς δεν αποκλείσαμε το ΚΥΣΕΑ, αδημονείτε κ. Τσοχατζόπουλε».

Στο μεταξύ, ο συγκατηγορούμενος, πρώην στενός συνεργάτης, του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του αίτημα στο δικαστήριο, προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ζήγρας, έχει υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή ότι ο Κύπριος πρώην υπουργός είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε μεταφορές παράνομων χρημάτων για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τέλος, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του πρόκειται να εισαχθεί τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".
real.gr