21.5.13

Προσοχή! Το αντιρατσιστικό ν/σ, θα φέρει διχασμό


Parliament
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήδη οδεύει στη βουλή έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις και μεταξύ του πολιτικου κόσμου και επιστημόνων.
Ο συνταγματολόγος Κ. Χρυσόγονος τονίζει ότι "δεν νοείται να επιβάλει ο υπ. δικαιοσύνης ποινικές κυρώσεις σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων όπως τα κόμματα".
Το ίδιο υποστηρίζει και ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Δημακόπουλος. Πρόβλημα αποτελεί ότι η ελληνική βουλή έχει αναγνωρίσει 3 γενοκτονίες (Ελλήνων του Πόντου, Αρμενίων και Ελληνων Μικράς Ασίας) οι οποιες δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω περιγραφή . Ακόμη με απόφαση του το ευρωκοινοβούλιου τον Απρίλιο του 2009 έχει καταδικάσει για εγκλήματα κατά της ανθρωποτητος τόσο το ναζισμό οσο και τον κομουνισμό.

Τονίζεται ότι η υιοθέτηση της διάταξης θα προκαλούσε αντιδράσεις για τη μη νομική κάλυψη των διωγμών εναντίον του ποντιακού η του μικρασιατικού ελληνισμού και των Αρμενίων και θα έδινε επιχειρήματα στη χρυσή αυγή.
Η υιοθέτηση της απόφασης του ευρωκοινοβούλιου θα οδηγούσε άμεσα στα δικαστήρια το σύνολο των στελεχων του ΚΚΕ οπως και την κα Μαρια Ρεπουση για την μικρασιατική καταστροφή μετά απο μηνύσεις χρυσαυγιτών.
Επισης το ν/σ απαγορεύει την έκφραση γνώμης και απειλούνται πολιτες και άλλοι παράγοντες , όπως οι ιεράρχες να οδηγηθούν στη φυλακή.
Έλεγαν μάλιστα οτι οι πρώτοι υποψήφιοι να φυλακιστούν είναι οι ιεράρχες Ανθιμος Θεσσαλονίκης ,Σεραφείμ Πειραιως και Αμβρόσιος Αιγιαλείας.