2.5.13

Τον Γερμενή καταγγέλλει ο Καμίνης για επίθεση - Τι απαντά η Χ.Α.



«Δέχθηκα μια επίθεση. Παρεισέφρησε εδώ πέρα ένας βουλευτής, εγώ δεν τον ξέρω, ένας κύριος Γερμενής, πήγε να με χτυπήσει δεν με πέτυχε, αλλά βλέπετε ότι οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας. Αυτή ξέρουν να μιλάνε», δήλωσε ο δημαρχός Αθηναίων Γ. Καμίνης στην εκπομπή της ΝΕΤ, με αφορμή την εκδήλωση διανομής τροφίμων από το δήμο σε άπορους ανθρώπους στο παλιό φρουραρχείο και τον κόμβο αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. 




«Ασ’ το κάτω το όπλο»
 Λίγα μέτρα πιο πέρα είχε παρόμοια εκδήλωση και η Χρυσή Αυγή στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Δηληγιάννη. Μια εκδήλωση που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Σύνταγμα, ωστόσο μετά από ένταση και παρέμβαση της αστυνομίας ακυρώθηκε.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον Βήμα fm, τόνισε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να... βγάλει το όπλο του. 



Δείτε εικόνες από την απομάκρυνση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή από το παλιό Δημαρχείο




ΕΝΤΑΣΗ από realmedialive
Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει «αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού με ευθύνη του κόμματος». Συγκεκριμένα, σημειώνεται: «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».


ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ από realmedialive 

Νωρίτερα και με αφορμή όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα ο κ. Καμίνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι είχε πει: «Το ζήτημα που τίθεται εδώ είναι, ποιος κυβερνάει (!!!) αυτή την πόλη. Το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος ή η δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή;».


ΚΑΜΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ από realmedialive 

Και πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Εμείς έχουμε πει ότι ειδικά η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε. Δεν ζήτησε η Χρυσή Αυγή άδεια από τον δήμο όπως έπρεπε, οπότε ετίθετο ζήτημα αν θα γίνει ή δεν θα έπρεπε να γίνει. Η δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία απάντησε. Το είχα πει από χθες. Αυτό δεν επρόκειτο να γίνει, δεν θα το επιτρέπαμε και τελικά δεν έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω και την αστυνομία που βοήθησε, αλλά εδώ πέρα σήμερα πετύχαμε μία νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας». 

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «παράνομο ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών που χτύπησε με χημικά απόρους και πολύτεκνους». 



Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Νωρίς σήμερα το πρωί, το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους. Η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς και η πρόσβαση σε αυτή κατέστη αδύνατη. Παρ' όλα αυτά, τα μέλη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και βουλευτές του Κινήματος κατάφεραν να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μαζί με ένα φορτηγό με τόνους κρέατος. Εκεί εξελίχθηκαν θλιβερές σκηνές με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών και κυρίως βουλευτών. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο και ξεκίνησε μάλιστα τη διανομή των τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επίχης δεχθεί χημικά».



Δείτε τι δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης  



Ενταση στο Σύνταγμα

Το πρωί, ένταση δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν για να σταματήσουν τη διανομή τροφίμων που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή.


ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ από realmedialive 

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, απο την αρχή είχε δηλώσει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση και αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος στη Χρυσή Αυγή, για διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες. Για τον λόγο αυτό στο σημείο μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο.

Περίπου 40 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών και έκλεισε η λεωφόρο Αμαλίας και η λεωφόρος Βασ. Σοφίας. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις. Τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν.

Δικογραφία για τα επεισόδια

Δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, για να μοιράσουν τρόφιμα. 

Η δικογραφία αφορά, σε προπηλακισμούς εξίβρυση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω το ότι δεν υπήρχε άδεια από τον δήμο Αθηναίων, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. (!!!)

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει την πλατεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
real.gr