20.5.13

Εκδηλώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, για τη γενοκτονία των Ποντίων, σε όλη την Μακεδονία


2012 και ο Γιάννης Μπουτάρης αρνείται να δώσει το χώρο της Αγίας Σοφίας, στα Ποντιακά Σωματεία για να γίνουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης. Μετά από πολλές πιέσεις, υποχωρεί.

2013 και ο Γιάννης Μπουτάρης διοργανώνει ξεχωριστή εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, ξεκάθαρα για την προσωπική του προβολή.  Αργότερα, αποδεικνύεται το πόσο ενδιαφέρεται για το θάνατο των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, όπως και για την απόδοση Τιμών στο όνομά τους, αφού, μετά από δήλωση του ιδίου, δεν ξύπνησε εγκαίρως για να παρευρεθεί στην εκδήλωση.


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν επιθυμεί να Τιμήσει τη Μνήμη των τόσων χιλιάδων προγόνων μας, δίπλα σε ανθρώπους που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα, δίπλα σε ανθρώπους που τιμούν, δημοσίως, τον Μουσταφά Κεμάλ. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Κίνημά μας διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση για να Τιμήσει τη γενοκτονία των Ποντίων, όπως ακριβώς πρέπει.

Ως χώρος επιλέχθηκε η πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Ελευθέριο-Κορδελιό, μιας και εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο μνημείο της Γενοκτονίας. Μέρες πριν είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στην περιοχή πως τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες θα έρθουν να τιμήσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη «γειτονιά».Δελτία τύπου στάλθηκαν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ελάχιστα το δημοσιοποίησαν. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τη χθεσινή εκδήλωση να γίνει μία από τις μαζικότερες, που έχουν συμβεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

Από πολύ νωρίς η οργανωτική ομάδα βρέθηκε στο χώρο, για να προετοιμάσει την εκδήλωση, αλλά και να περιφρουρήσει την πλατεία. Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες μοίραζαν, στις γύρω πλατείες και καφετέριες, έντυπο υλικό του Κινήματος, καθώς και έντυπα αφιερωμένα στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τις ώρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, ακούγονταν από τα μεγάφωνα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, αλλά γινόταν και ανάγνωση της επίσημης θέσης μας και των λόγων για την πραγματοποίηση ξεχωριστής εκδήλωσης για να Τιμήσουμε, όπως οφείλουμε, τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Αργότερα ξεκίνησαν οι ομιλίες και οι συναγωνιστές στάθηκαν σε πολλά ξεχωριστά γεγονότα. Αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο των 353000 Ελλήνων του Πόντου, στα διαγγέλματα που έβγαζαν οι Τούρκοι για την εξόντωση των Ελλήνων, στη στάση των εν Ελλάδι προδοτών (βλ. Κ.Κ.Ε.) και τα λεγόμενά τους για τις σφαγές των τόσων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Σημαντικό κομμάτι αποτέλεσε και η αναφορά στον τωρινό «πρώτο πολίτη» της Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Μπουτάρη, που εξευτελίζει μέρα με τη μέρα, ολοένα και περισσότερο την πόλη μας, διοργανώνοντας προοδευτικές φιέστες, ενώ δεν είναι διατεθειμένος να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για τη Μνήμη των Ποντίων προγόνων μας.


Τα συνθήματα αντηχούσαν από άκρη σε άκρη της περιοχής και συνεχώς, συμπατριώτες μας, που μας έβλεπαν να πραγματοποιούμε αυτήν την όμορφη και κατανυκτική εκδήλωση, έσπευδαν να έρθουν δίπλα μας, να ενωθούν με τις γραμμές μας, να φωνάξουν μαζί μας, να γίνουν και εκείνοι ένα με τα παιδιά με τα μαύρα. Πολλές εκατοντάδες κόσμου, μαζεμένοι στην πλατεία του Ελευθερίου Βενιζέλου κρατούσαν ψηλά τα Ελληνικά λάβαρα, καθώς και λάβαρα του Πόντου και φώναζαν πως ο Πόθος μας δεν είναι απλά η αναγνώριση της Γενοκτονίας, αλλά η Εκδίκηση.

Αργότερα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού και του χρόνου στις 19 Μαΐου, για να αποδώσουμε τις Τιμές στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Συμπατριώτες μας, όπως τους αξίζει…

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΝΤΟΣ!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Οι ομιλητές


Γρέγος ΑντώνιοςΜέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και Βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης



Ζησιμόπουλος ΠολύβιοςΜέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και Βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης


Γραικός ΦώτιοςΜέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης


Χρυσομάλλης ΝικόλαοςΜέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης



Τσακίρης ΜιχαήλΜέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας


Ματθαιόπουλος ΑρτέμιοςΜέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Βουλευτής Σερρών


Καταθέσεις Στεφάνων

Εκ μέρους του Πυρήνα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης



Εκ μέρους της Τοπικής Οργανώσεως Θεσσαλονίκης



Εκ μέρους της Περιφερειακής Οργανώσεως Κεντρικής Μακεδονίας


Η Περιφρούρηση




Βίντεο από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

-Προσυγκέντωση: 

-Δηλώσεις του συναγωνιστή Ματθαιόπουλου Αρτέμη: 

-Καταθέσεις στεφάνων:





Σκύδρα Νομού Πέλλης:

Με την συμμετοχή δεκάδων Συναγωνιστών της Τ.Ο. Πέλλας-Ημαθίας καθώς και κλιμακίου της Τ.Ο. Κατερίνης και του υπευθύνου κεντρικής Μακεδονίας, Συναγωνιστή Μιχάλη Τσακίρη, η Χρυσή Αυγή παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη της Σκύδρας. Οι Συναγωνιστές παρακολούθησαν τους πολεμικούς χορούς των Ποντιακών σωματείων, ενώ επέλεξαν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και μνήμης μετά τη λήξη της επίσημης τελετής, καταχειροκροτούμενοι από τους κατοίκους. Ο γραμματέας της Τ.Ο. Πέλλας, Συναγωνιστής Ιωάννης Σαχινίδης, ανέφερε στον λόγο του τις ξεχασμένες από το "συνταγματικό τόξο" ιστορικές αλήθειες για την γενοκτονία των Ποντίων. Στη συνέχεια προέβη σε κατάθεση στεφάνου, ενώ οι Συναγωνιστές έψαλαν δυνατά τον εθνικό μας ύμνο.


Ακολούθησε δυναμική πορεία μέσα από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τα συνεχή χειροκροτήματα των κατοίκων.




Την προηγούμενη ημέρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κρύας Βρύσης ομιλία με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό, από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη.



Σέρρες:



Το πρωί της Κυριακής, κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Τ.Ο. Σερρών της Χρυσής Αυγής παρέστη στην τελετή μνήμης για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο των Σερρών. Οι Συναγωνιστές έγιναν δέκτες επαινετικών σχολίων για ακόμα μία φορά από πολίτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν την μόνιμη και ειλικρινή παρουσία της Χρυσής Αυγής σε όλες τις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης. Στον αντίποδα, οι πολιτικάντιδες του αυτοαποκαλούμενου «συνταγματικού τόξου» έμειναν στην αφάνεια, αντιμέτωποι με την πλήρη αδιαφορία του κόσμου για την ύπαρξη τους. Στεφάνι εκ μέρους της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Σερρών, Συναγωνιστής Νικήτας Σιώης. Η εκδήλωση έκλεισε με τους Συναγωνιστές να τραγουδούν δυνατά τον Εθνικό μας Ύμνο.


Κιλκίς:




Η Τ.Ο. του Κιλκίς έδωσε το παρών στην εκδήλωση μνήμης των Ποντιακών σωματείων της πόλης, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης.
 
Οι Συναγωνιστές ωστόσο δεν αποδέχτηκαν να καταθέσουν στεφάνι μαζί με τους αρνητές της σφαγής των Ελλήνων Ποντίων, διότι είναι γελοίο να βλέπεις υμνητές του Κεμαλισμού και συντρόφους αρνητές της γενοκτονίας να καταθέτουν στεφάνι στους θυσιασθέντες. Δεν μπορούν με τίποτα να είναι συνεπείς με αυτά που υποστηρίζουν και αυτά που πράττουν.
 


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύσκολα καταλάβαινε κανείς ότι οι Πόντιοι δεν πέθαναν από φυσικά αίτια και υπήρξε γενοκτονία από τους Τούρκους, μιας και εκτός από τον λόγο του Πατρός Γ.Π., κανένας άλλος δεν είπε την λέξη Τούρκος και Τουρκία.
 
Οι Συναγωνιστές φροντίσανε με τα συνθήματά τους να κάνουν γνωστό το ποιός κατέσφαξε τότε τον Ελληνισμό του Πόντου.
 
Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα τιμήσουμε τους Ήρωες του Πόντου όταν θα έρθει η ώρα με το να δώσουμε συνέχεα στον αντάρτικό τους απελευθερωτικό αγώνα. 
 
Βέβαια υπήρχαν και αντιδράσεις ΜΙΑΣ (1) κυρίας σεβαστής ηλικίας, εκπροσώπου του (τ)ΣΥΡΙΖΑ, που χτυπώντας κόκκινο στην επαναστατικότητα της (εδώ γελάμε) αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι με τσιριχτή φωνή, γιατί ήταν και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκεί. Ο κόσμος ήρθε με το μέρος μας, ρωτούσε γιατί οι «Δημοκράτες» δεν μας θέλουν εκεί, για να λάβουν την απάντηση ότι ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τι θέλουν και με δυνατή και σταθερή φωνή απαντήσαμε άμεσα στην γηραιά κυρία του (τ)ΣΥΡΙΖΑ 
 
«ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ»… 
 

 
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ 
 
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!
 

 
ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ!