20.5.13

ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ & ΠΟΛΙΤΕΣ Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη συμμορία τσιγγάνων ληστών


Συμμορία τσιγγάνων, που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών στην Δυτική Αττική, ενώ τα μέλη της δεν δίσταζαν να χτυπήσουν αστυνομικούς και πολίτες, με πρόθεση να σκοτώσουν, προκειμένου να διαφύγουν, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων.

Οι δράστες, σε μία περίπτωση, στις 8 Απριλίου 2013 στην περιοχή του Ασπρόπυργου πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, το οποίο είχαν αφαιρέσει, όταν αυτός τους αντελήφθη, ενώ σε άλλη περίπτωση, στις 24 Απριλίου 2013 και πάλι στον Ασπρόπυργο, μετά από κλοπή αυτοκινήτου, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εμβόλισαν τις δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Άνω Λιοσίων συνελήφθησαν δύο Ρομά, 17 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει προ τριμήνου εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, κλοπές από σπίτια και καταστήματα, αρπαγές τσαντών και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στην συνέχεια τα έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Στις ληστείες και κλοπές αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν στη συνέχεια σε άλλους Ρομά στην περιοχή Νέας Ζωής Ασπροπύργου, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 89 ληστείες, κλοπές, αρπαγές τσαντών και άλλα αδικήματα, που διέπραξαν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Άνω Λιόσια, Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Αχαρνές, Ελευσίνα).
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών, κλοπών, διακεκριμένων φθορών, εμπρησμών, απόπειρας ανθρωποκτονιών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr