24.5.13

Θεσσαλονίκη: Απειλήθηκαν ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ και ΕΚΟ από μεγάλη φωτιά



Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η φωτιά που ξεκίνησε χτες το απόγευμα από το στρατόπεδο «Γκόνου» στη δυτική Θεσσαλονίκη και η οποία απείλησε τις εγκαταστάσεις μεγάλων βιομηχανιών με εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ και η ΕΚΟ, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής και από τις φυλακές Διαβατών. 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το στρατόπεδο καίγοντας χόρτα και απορρίμματα που βρίσκονται στο χώρο, αλλά γρήγορα πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση στη γύρω περιοχή. 
Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέμεναν στην περιοχή για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πάνω από 40 πυροσβέστες με δεκατέσσερα υδροφόρα οχήματα, ενώ επειδή στην περιοχή βρίσκονται πολλές βιομηχανίες με εύφλεκτα υλικά «σηκώθηκαν» και δύο αεροσκάφη Καναντέρ, που πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, από τις αστυνομικές αρχές κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν αρκετοί δρόμοι στην περιοχή ώστε να κινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα πυροσβεστικά οχήματα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να αποκόψουν τη φωτιά ώστε να μην πλησιάσει σε κάποιους αγωγούς από τους οποίους διέρχονται εύφλεκτα υλικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες σε επιφυλακή βρίσκονται και στις φυλακές Διαβατών, όπου έσπευσαν κλούβες, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., για το ενδεχόμενο να χρειαζόταν να μεταφερθούν κρατούμενοι.
http://www.agelioforos.gr