19.5.13

 “Η Ευρώπη μένει έκπληκτη με την Ελλάδα και τον Σαμαρά”

Efenpress: Ευχόμαστε να είναι όλα έτσι.Πάντως όταν σε παινεύουν οι "εχθροί" σου, πρέπει να είσαι επιφυλακτικός...

Antonis-Samaras-greek-flag
Ένα εξαιρετικά κολακευτικό άρθρο γνώμης για τον Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα “Welt am Sonntag”, στο περιθώριο των καλών νέων για την ελληνική οικονομία, καθώς και του πρόσφατου ταξιδού του Πρωθυπουργού στην Κίνα, όπου είχε σειρά στρατηγικών επαφών.
“Ο εξυγιαντής”, είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι μια χώρα μπορεί πράγματι νσ σταθεροποιηθεί στην πιο βαθιά κρίση, και μάλιστα να κυβερνηθεί. Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη.

Ο άνθρωπος έχει κότσια. Πηγαίνει στο Πεκίνο, συγκρίνει την εύθραυση Ελλάδα με μια τεράστια αυτοκρατορία, η οποία σχεδόν δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά της. Και καλεί την κινεζική οικονομία να συμμετάσχει στην ελληνική ιστορία επιτυχίας.
Η αυτοπεποίθηση έχει σε κάθε περίπτωση επιστρέψει στην Αθήνα. Είναι βέβαια και η υπερηφάνεια εκείνου ο οποίος υποτιμήθηκε, που επιτρέπει στον Έλληνα Πρωθυπουργό να στέκεται ευθυτενής. Τόσο μέσα στην πατρίδα του, όσο και στον  κόσμο”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος Φλόριαν Έντερ.
Ο οποίος σπεύδει να επισημάνει  ωστόσο ότι η επιτυχία για την οποία μιλάει ο Αντώνης Σαμαρας, δεν αντανακλάται στην οικονομική ανάπτυξη και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται, αναγνωρίζει πάντως στην ελληνική κυβέρνηση ότι κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση.
http://ysterografa.gr