21.5.13

ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ


neos-kuklos-antiparathesis-gia-ta-oikonomika-toy-pasok
Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να μεταφερθεί η αντιπαράθεση γύρω από τα οικονομικά του κόμματος την οποία η Ιπποκράτους προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει χαμηλά.

Στο ΠΑΣΟΚ στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία πιστεύουν ότι κάποιοι επιχειρούν σκοπίμως να κρατήσουν το θέμα ανοιχτό για να προκαλέσουν ακόμη και την διάλυση του χώρου, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως η πρόσφατη δημοσιοποίηση της επίσκεψης του ιδιοκτήτη του κτιρίου τηςΙπποκράτους προκλήθηκε από "κέντρα" που επιθυμούν την εξαφάνισή του από την πολιτική σκηνή.

Πάντως όλοι έχουν πειστεί ότι το επίμαχο ζήτημα δύσκολα θα ξεχαστεί καθώς άνοιξε με άτσαλο τρόπο που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά. 

Στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά την εκλογή της από το 9ο συνέδριο του κόμματος επισήμως στην ατζέντα βρίσκεται το θέμα της συγκρότησης των νομαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων με τις οποίες θα ολοκληρωθούν και οι οργανωτικές εκκρεμότητες του κόμματος.

Ωστόσο, πολλά στελέχη έχουν διαμηνύσει στην Ιπποκράτους ότι επιθυμούν να μιλήσουν για το θέμα με τα οικονομικά κυρίως για να καταγγείλουν τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν όταν αναδείχθηκε το πρόβλημα με την περίφημη "μαύρη τρύπα" στο ταμείο. 

Ήδη κάποια "παπανδρεϊκά" στελέχη δεν έχουν κρύψει την ενόχλησή τους για όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, για παράδειγμα οι Γιώργος Πεταλωτής από την Κομοτηνή και Σωκράτης Ξυνίδης από την Ξάνθη δεν έκρυψαν την οργή τους για τις αποκαλύψεις που σχετίζονταν με αδικαιολόγητες δαπάνες και σπατάλες. 

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ ξεκινά την εβδομάδα με επίσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου αντιπροσωπεία του-όπως επίσης και της ΔΗΜΑΡ- θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι από κοινού τα τρία κόμματα της κυβέρνησης πρέπει να καταλήξουν σε ορισμένες τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου, ενώ θεωρεί πως υπάρχουν και κρίσιμα σημεία που πρέπει να συμπληρωθούν ώστε η νομοθετική παρέμβαση να είναι πλήρης και αποτελεσματική.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα.   

Άρτεμις Παραδείσου
http://newpost.gr/