9.5.13

Μαζικές «ιθαγένειες» σε Τούρκους υπηκόους στο ψευδοκράτος -

Στόχος η επιβολή τετελεσμένων στο Κυπριακό δια των εποίκων 

Μαζικές «ιθαγένειες» σε Τούρκους υπηκόους στο ψευδοκράτος
Λευκωσία: Συστηματικά και μεθοδευμένα η τουρκική πλευρά επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με την παραχώρηση «ιθαγένειας» του ψευδοκράτους σε Τούρκους. 
Η μεθόδευση αυτή παραπέμπει σε σχεδιασμούς, που αφορούν το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Κυπριακό και το μέλλον του πληθυσμού αυτού «στη νέα κατάσταση πραγμάτων». 
Δηλαδή, να νομιμοποιήσει τους εποίκους μέσα από μια συμφωνία ενώ την ίδια ώρα, στοχεύουν μέσα από την αύξηση του πληθυσμού, να προβάλλουν περισσότερες αξιώσεις.




Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ψευδοκυβέρνηση παραχωρεί «υπηκοότητες» σε κάθε συνεδρίαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου».



Σε δυο μέρες παραχωρήθηκαν 26 «υπηκοότητες» ενώ σε άλλη απόφαση δόθηκαν ακόμη 16 (22 Απριλίου 2013 η απόφαση, δημοσίευση της στην «εφημερίδα κυβερνήσεως» στις 2 Μαΐου).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP) διά της ψευδοκυβέρνησης παραχώρησε «υπηκοότητα» σε 5.617 άτομα.  Κι αυτό κατά την περίοδο 1η Μαΐου 2009- 8η  Φεβρουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, σε κάθε συνεδρίαση του «συμβουλίου των υπουργών» παραχωρούνται «ιθαγένειες» του ψευδοκράτους σε 15-20 άτομα.

Με βάση το σχεδιασμό, ο αριθμός των 5.617 θα φθάσει στις 10.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Τα ονόματα δημοσιεύονται και όλοι παρουσιάζονται γεννηθέντες στην Τουρκία, δηλαδή είναι έποικοι.

Σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι κατά την επίσκεψη του στην κατεχόμενη Κύπρο στις 18 και 19 Φεβρουαρίου (μαζί με τον υπουργό Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Μπίναλι Γιλντιρίμ), συζήτησε την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος (Τουρκίας-ψευδοκράτους), δηλώνοντας πως δεν αφορά μόνο τα χρήματα που δίνονται από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, που είναι αυξημένα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις παραπέμπουν σε σιωπηρή προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Οι Τούρκοι έποικοι έχουν αναβαθμισμένο ρόλο να διαδραματίσουν και στα «κέντρα λήψης αποφάσεων» των κατεχομένων.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας στέλνει πολλές αντιπροσωπείες στην κατεχόμενη Κύπρο για επαφές.

Σημειώνεται πως πολλές και ανοικτές επαφές πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστού, στην οποία η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι έποικοι. Κι αυτό επειδή θεωρούν τους έποικους ως τους συνομιλητές τους στα κατεχόμενα  και όχι τους Τουρκοκύπριους.

Υπενθυμίζεται συναφώς πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα κατεχόμενα, το καλοκαίρι του 2011, επέλεξε να μιλήσει σε συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην ομιλία του απευθυνόμενος στο πλήθος σημείωσε: «Εσείς είσαστε οι συνομιλητές μας στη βόρεια Κύπρο».

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος -

http://www.philenews.com